Bitcoin stijgt
Bitcoin

Analist: ‘Bitcoin koers van $150.000 als deze indicator op groen springt’

Jamie Coutts, de hoofd crypto-analist van Real Vision, zegt dat één indicator, die vaak voorafging aan stijgingen van de Bitcoin koers in de periode Q2-Q3 van het jaar, binnenkort op groen kan springen. Het gaat om de dollar index (DXY), die de kracht van de Amerikaanse dollar ten opzichte van een mandje van andere munten afzet.

Maar wat is het signaal waar we op moeten wachten voor een zomer-stijging van Bitcoin?

Zomerstijging van Bitcoin aanstaande?

De koers van de Amerikaanse dollar is over het algemeen omgekeerd gecorreleerd aan de koersen van risico-assets. Dat betekent simpelweg dat de meeste financiële assets stijgen als de Amerikaanse dollar daalt.

Volgens Coutts is iedere zomerstijging van Bitcoin tot nu toe voorafgegaan aan zwakte bij de Amerikaanse dollar.

“Als er één indicator is om in de gaten te houden voor deze theorie, dan is het wel de Amerikaanse dollar. Iedere zomerstijging van Bitcoin is voorafgegaan door een sterke dollar, gevolgd door een ineenstorting, die de Bitcoin koers vervolgens omhoog stuurt”, aldus Coutts.

US Dollar versus Bitcoin. Bron: Jamie Coutts/Twitter

Momenteel zit de dollar in een lange periode van consolidatie en als de DXY onder de 101 breekt, dan kan dat volgens hem een enorme rally voor Bitcoin veroorzaken.

Maar er is ook een risico voor Bitcoin

Er zijn echter ook risico’s voor Bitcoin. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat de DXY boven de 107-108 uitbreekt. Dat zou volgens Jamie Coutts weer een gigantische daling voor risico-assets, waaronder Bitcoin, kunnen veroorzaken.

Het is dus zaak dat de Amerikaanse dollar afzwakt. Dat zou kunnen door snelle renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank, wat momenteel niet lijkt te gebeuren vanwege de hoge inflatie en de sterke Amerikaanse economie.

Wat wel een zwakke dollar zou kunnen veroorzaken is meer aandacht voor de ogenschijnlijk onbetaalbare Amerikaanse staatsschuld. Hoe langer de rente op dit verhoogde niveau blijft, hoe sneller de rentekosten voor Amerika stijgen, waardoor de begrotingstekorten oplopen, de schulden verder toenemen en daardoor de rentekosten weer oplopen.

Dat zou een pijnlijk scenario zijn voor de Amerikaanse dollar, al is het nog maar de vraag in hoeverre dat voor de zomer een daling van de wereldreservemunt kan veroorzaken. Dit is namelijk meer een scenario voor de iets langere termijn.

Al zijn er steeds meer investeerders die zich alvast voorbereiden op dit scenario en zich bijvoorbeeld verstoppen in goud.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Nederlandse crypto-analist verwacht mega-koersval Bitcoin naar $55.000
Glassnode: Euforie rondom Bitcoin koelt af, maar bodem is in zicht
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’