Bitcoin daalt
Bitcoin

Crypto analist: ‘Bitcoin maakt zich op voor enorme short squeeze’

De Bitcoin koers bungelt op het moment van schrijven rond de 70.000 dollar, maar er gaan geruchten rond dat shortverkopers druk voelen vanwege het uitblijven van zware correcties. Steeds als Bitcoin een schuiver maakt, duurt het niet lang voordat de koers weer is opgeklommen.

“Dit is een tekstboek-signaal dat short uit hun posities worden gedrukt, terwijl we richting all-time highs bewegen”, aldus The Kobeissi Letter.

Grote kans op een short squeeze?

The Kobeissi Letter claimt dus dat er een grote kans is op een short squeeze, maar wat is dat eigenlijk?

Als een handelaar short gaat op de Bitcoin koers, dan gaat dat als volgt: de handelaar in kwestie leent Bitcoin bij een beursplatform. Vervolgens verkoopt de handelaar die Bitcoin in de hoop deze op een later moment tegen een lagere koers terug te kopen.

Lukt dat? Dan kan de handelaar in kwestie de geleende Bitcoin teruggeven aan het platform en het koersverschil in zijn of haar zak steken.

Lukt dat niet en blijft de koers stijgen? Dan komt er een moment dat de handelaar te weinig geld in kas heeft om zijn positie nog af te dekken. Zodra het handelsplatform ziet dat de handelaar nog maar net genoeg geld heeft om de Bitcoin terug te kopen, liquideren ze zijn positie.

Dat houdt in dat de handelaar in kwestie gedwongen Bitcoin moet kopen, ook al maakt hij dan verlies. We spreken van een short squeeze als dit massaal gebeurt, alle handelaren op hetzelfde moment hun geleende Bitcoin moeten terugkopen en de koers daardoor nog verder stijgt.

Oorlog tussen institutionele beleggers en hedgefondsen

Op dit moment lijkt er sprake van een oorlog tussen hedgefondsen en institutionele beleggers. Waar eerstgenoemde onder de streep 15.000 shortcontracten op Bitcoin bezitten, hebben institutionele beleggers juist 20.000 longposities openstaan.

Op het moment van schrijven tikt de Bitcoin koers binnen op 70.475 dollar, maar als we het niveau van 71.000 dollar bereiken zullen er voor 18 miljoen dollar aan shortposities naar de haaien gaan.

Schiet de koers door naar 75.000 dollar? Dan worden er voor 3,85 miljard dollar aan shortposities geliquideerd. Dat zou Bitcoin weleens naar spectaculaire nieuwe koersen kunnen brengen.

“De potentie voor gewelddadige koersactie van Bitcoin is gigantisch momenteel. Als we een short squeeze zien, dan kan Bitcoin verticaal gaan naar de 80.000 dollar en vanaf daar moet je serieus gaan nadenken over het niveau van 100.000 dollar”, aldus Hundal.

Nog 4 dagen: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog maar 4 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Professionele investeerders stappen massaal in Spot Bitcoin ETFs
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten