Bitcoin up
Bitcoin

Crypto analist: Bitcoin blijft nog één jaar in bullmarkt

De pseudonieme analist Rekt Capital claimt op Twitter dat Bitcoin zich lijkt klaar te maken voor grotere sprongen omhoog. “Bitcoin doet alle juiste technische stappen om de bodem van het trendkanaal te herpakken. We zien een weeksluiting boven de kanaalbodem en een hertest van de kanaalbodem als steun”, zo vertelt Rekt Capital.

Dominantie van Bitcoin explodeert

De analist zegt ook dat de dominantie van Bitcoin (BTC.D) – die het percentage van de totale market cap volgt die in handen is van Bitcoin – nog altijd bullish signalen geeft. Dat wijst erop dat er een grotere vraag is naar Bitcoin, dan naar altcoins op dit moment.

“De dominantie van Bitcoin blijft nieuwe highs maken. We hebben in vijf jaar tijd niet zulke hoogtepunten gezien voor deze statistiek”, aldus Rekt Capital.

Daarmee lijken de Bitcoin-maximalisten voorzichtig gelijk te krijgen. Het begon in 2024 natuurlijk al met de enorme hype rondom memecoins. Normaal gesproken zag je eerst de altcoins stijgen die nog over een goed narratief beschikken, bijvoorbeeld omdat ze iets doen met smart contracts.

Nu gingen we rechtstreeks van Bitcoin naar memecoins, de munten die eigenlijk geen enkele fundamentele waarde bezitten. Dat geeft ook aan dat het ontbreekt aan een duidelijk narratief voor de markt. Precies wat Bitcoin-maximalisten al jaren roepen.

Koerspiek Bitcoin pas in 2025

In een nieuwe video-update deelt Rekt Capital vervolgens ook nog optimistische berichten. Hij denkt namelijk dat de piek van deze cyclus voor Bitcoin pas over één jaar bereikt zal worden.

Daarmee zitten we dus nog tot ver in 2025 in een bullmarkt. Het enige probleem is dat er op dit moment niet zoveel meer van te merken is dat we in een bullmarkt zitten. Daarvoor moet Bitcoin echt weer richting die 70.000 dollar stijgen en het liefste naar nieuwe all-time highs natuurlijk.

Hiervoor refereert hij onder andere naar de Pi Cycle top-indicator, die naar de prijs kijkt ten opzichte van het 111-daagse bewegende gemiddelde en een veelvoud van het 350-daagse bewegende gemiddelde.

Een kruising van het 111-daagse gemiddelde door het 350-daagse gemiddelde levert vaak koerstoppen op. Nu is daar nog geen sprake van en zijn we “nog niet in de buurt” van een koerstop, zo claimt Rekt Capital.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

BlackRock: ‘Bitcoin is een unieke diversificator voor portfolio’s’
Bitcoin koers ontploft na renteverlaging, wat verwachten experts nu?
Bitcoin en Ethereum ETF’s kampen met uitstromen, terwijl koersen stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins