Bitcoin, BTC
Bitcoin

Crypto Analist Checkmate ziet kracht terugkeren bij Bitcoin

De crypto analist ‘Checkmate’ die als hoofdanalist werkzaam is voor het on-chain analyseplatform Glassnode, zegt op Twitter dat hij de kracht ziet terugkeren voor Bitcoin. Hiervoor kijkt de populaire analist naar het Winst/Verlies Momentum voor korte termijn holders, dat momenteel weer terug is in de groene cijfers.

“Dit blijft de meest reactieve on-chain trend indicator die we de laatste tijd hebben ontwikkeld”, aldus Checkmate over de betrouwbaarheid van de indicator.

Wat doet deze indicator?

De Winst/Verlies Momentum Indicator probeert de bestaande trend van een asset te identificeren volgens Glassnode. Het on-chain analyseplatform heeft ook de definitie van korte termijn holders bedacht en definieert deze groep als mensen die hun Bitcin korter dan 155 dagen in bezit hebben.

“De beren trokken de indicator in het rood om te verkopen van 29.000 naar 26.000 dollar. Maar ze slaagden er niet in om de koersen nog verder omlaag te krijgen, ondanks dat er behoorlijke verliezen werden gepakt door de markt (dit was de meest bearish periode voor de markt sinds FTX).

Er zijn twee interpretaties voor de ‘groene omkering’ die we momenteel zien:

  • Dit is de laatste winstneming voor de volgende crash.
  • Dit is de terugkeer van kracht voor Bitcoin.

Checkmate lijkt naar de tweede interpretatie te leunen, met name omdat Bitcoin zich momenteel zo sterk weet te houden in een tumultueus macro-economisch landschap.

Bitcoin in de ‘waardezone’

Verder zit Bitcoin volgens de analist van Glassnode in de “waardezone” waarmee hij bedoelt dat we onder de daadwerkelijke waarde van de digitale munt handelen. De Bitcoin koers handelt onder het daadwerkelijke marktgemiddelde van 29.700 dollar.

Wat dat betreft stelt Checkmate dat Bitcoin op dit moment ondergewaardeerd is. Het is natuurlijk onmogelijk om te vertellen wat Bitcoin op korte termijn zal doen, maar volgens Checkmate zitten de bears op dit moment aan de verkeerde kant van de streep.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Bitcoin overstijgt $39.000, bereikt hoogste punt sinds April 2022
3 factoren die een stijging van de Bitcoin koers naar $40.000 kunnen veroorzaken
Bitcoin miningpool wil $3 miljoen aan transactiekosten teruggeven aan rechtmatige eigenaar
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt: XRP klaar voor explosieve groei van 61.000% in aankomende Bullrun
Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen