Crypto analist
Bitcoin

Analist: Impact Mt. Gox terugbetalingen op Bitcoin koers overschat

De impact van de terugbetalingen van Mt. Gox op de Bitcoin koers wordt volgens CryptoQuant CEO Ki Young Ju overschat. “Zelfs als er $3 miljard aan Bitcoin van Mt. Gox wordt verkocht op Kraken, is dat maar 1% van de stijging van de Realized Cap tijdens deze bullmarkt. Dat is behapbare liquiditeit”, aldus de CEO van CryptoQuant.

Bitcoin kwetsbaar voor negatieve verhalen

De analyse van Ki Young Ju is interessant. Hij claimt namelijk dat de Bitcoin koers vooral kwetsbaar is voor negatieve verhalen; neem bijvoorbeeld de angst over de verkopen van de Duitse overheid of de angst dat Mt. Gox voor 8,5 miljard dollar aan Bitcoin op de markt gaat brengen.

“Bitcoin is het meest kwetsbaar voor de speculatieve verspreiding van FUD (Fear, Uncertainty, and Doubt) rondom negatieve gebeurtenissen en minder voor de daadwererkelijke verkoopactiviteit die erachter ligt”, aldus Ki Young Ju.

Waar veel investeerders nu in paniek verkopen, is het slimme geld volgens hem meer Bitcoin aan het kopen. In een publicatie van 10 juli schrijft Ki Young Ju dat “permanente holders” – individuele wallets zonder geschiedenis van verkopen – 85.000 Bitcoin kochten over de afgelopen 30 dagen.

Er is dus een grote groep Bitcoiners, die ondanks de matige koersactie is blijven inkopen. Die groep lijkt daar nu van te profiteren, want vanaf de bodem van 53.500 dollar is de Bitcoin koers al ruim 10.000 dollar gestegen.

9,1 miljard dollar aan Bitcoin

Op het moment van schrijven ligt er mogelijk nog een gigantische FUD-golf op ons te wachten. de Bitcoin van Mt. Gox lijken nog steeds niet uitgekeerd te zijn aan de voormalige gebruikers van het in 2014 gefailleerde beursplatform.

In totaal gaat het om 138,985 Bitcoin, die tegen de huidige Bitcoin koers een waarde van 9,141 miljard dollar dragen.

Als die worden uitgekeerd, dan is het goed mogelijk dat de Bitcoin koers uit angst dus weer een duikvlucht maakt. Volgens Ki Young Ju zijn dit echter bedragen die de markt ook zou moeten kunnen opvangen.

De Bitcoin van Mt. Gox. Bron: Arkham Intelligence

Het wordt interessant om te zien of de angst rondom de Bitcoin van Mt. Gox nu ingeprijsd is. Op het moment dat de Duitse overheid zijn Bitcoin op de markt dumpte, werd daarbij namelijk ook continu over de Mt. Gox Bitcoin verteld.

Zo kan het dus dat de Mt. Gox ellende al redelijk in de Bitcoin koers verwerkt zit. Al blijft een verkoopgolf van 9 miljard dollar aan Bitcoin natuurlijk heel veel.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?