Bitcoin stijgt
Bitcoin

Analist Lyn Alden: Bitcoin op weg Naar een Belachelijk Hoge Prijs

De populaire macro-expert Lyn Alden stelt dat Bitcoin gestaag terrein wint binnen de financiële wereld, mede vanwege de unieke eigenschappen van de digitale munt. Je kunt Bitcoin immers volledig in eigen beheer bewaren, wat gezien de bankencrisis van maart een belangrijk voordeel is, en dan hebben we het nog niet eens over de absolute schaarste van 21 miljoen eenheden gehad.

Alles bij elkaar verwacht Lyn Alden op basis daarvan dat Bitcoin weleens een “belachelijke” market cap kan bereiken in de toekomst.

Meer vermogen naar Bitcoin?

In een recent interview met Peter McCormack, deelde Alden een boeiend perspectief op de allocatie van liquide vermogen en de rol van Bitcoin in de moderne financiële strategieën. Volgens Alden is het de hoogste tijd voor mensen om hun traditionele kijk op het investeren in digitale activa te heroverwegen en serieus na te denken over het vergroten van het deel van hun liquide vermogen dat ze in Bitcoin willen investeren.

Op dit moment is het gebruikelijk dat slechts een fractie van 1% van iemands vermogen wordt toegewezen aan Bitcoin. Alden daagt dit traditionele denken uit en stelt voor dat percentages zoals 5% of zelfs 10% passender zouden zijn.

Zij gelooft dat als meer mensen deze benadering zouden volgen, de marktkapitalisatie van Bitcoin aanzienlijk zou toenemen. Dit zou betekenen dat Bitcoin niet langer slechts een klein deel van iemands liquide netto vermogen vertegenwoordigt, maar eerder een substantiële positie inneemt in hun financiële portfolio.

Een evoluerende kracht in de financiële wereld

Alden gaat verder met het benadrukken van de evolutie van Bitcoin in vergelijking met traditionele valuta en benadrukt dat Bitcoin voortdurend evolueert op het gebied van monetaire verhandelbaarheid, liquiditeit en het vergroten van zijn netwerkeffecten.

Zij wijst erop dat Bitcoin blijft groeien in vergelijking met de monetaire basis van verschillende landen en stelt de vraag: “Is Bitcoin mogelijk beter dan traditionele valuta in het algemeen?” Als het antwoord bevestigend is, suggereert zij dat Bitcoin zijn positie in de financiële wereld verder zal versterken.

Genoeg om bullish over te zijn dus, ondanks dat de Bitcoin koers de afgelopen periode even wat problemen lijkt te hebben.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

El Salvador behaalt winst op cumulatieve Bitcoin-investeringen
Goudprijs bereikt nieuw hoogtepunt terwijl Bitcoin $41.000 doorbreekt
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Top 5 cryptomunten met potentieel voor sterke groei in December