Bitcoin prijs stijgt
Bitcoin

PlanB: Enorme winsten mogelijk met Bitcoin Halvings – Van $5 naar $130.000

De populaire Nederlandse analist PlanB suggereert dat het handelen tijdens de halvings van Bitcoin een gigantisch lucratieve manier van werken kan zijn. Door in te spelen op de halvings is het volgens PlanB mogelijk om veel grotere rendementen te genereren dan het simpelweg kopen en vasthouden van Bitcoin.

In een nieuwe publicatie op Twitter schrijft PlanB zelfs over de mogelijkheid om een investering van 5 dollar in 130.000 dollar te veranderen door slim te handelen tijdens halvings.

Alles gebeurde rond de Bitcoin halvings

In zijn verhaal betoogt PlanB dat alles voor Bitcoin de afgelopen jaren gebeurde vanaf 6 maanden voor de halving tot 18 maanden na de halving.

Volgens de analist is het raadzaam om in die tijdspanne in Bitcoin te zitten en vervolgens weer alles te verkopen, om te wachten op de volgende halving. Dat kan ook ditmaal een goede strategie zijn, maar (er is altijd een maar) het zou natuurlijk kunnen dat het ditmaal compleet anders loopt.

We hebben nu immers een Spot Bitcoin ETF van partijen als BlackRock die op het punt van lanceren staat. Dat zou het narratief weleens compleet kunnen veranderen, waardoor ook de dynamiek in de markt heel anders kan worden.

Het is vooral belangrijk om je te beseffen dat resultaten uit het verleden op geen enkele manier garanties bieden voor de toekomst. Ze kunnen enkel wat inzichten geven in een mogelijk koerspad voor Bitcoin.

Bitcoin triomfeert tijdens geopolitieke onrust

BitMEX-oprichter Arthur Hayes is net als de Nederlander PlanB bullish over de Bitcoin koers. Voor Hayes is het alleen niet de halving, maar de geopolitieke situatie van dit moment die hem bullish maakt over de koers.

Het kopen van Bitcoin kan volgens Hayes weleens een strategische zet zijn tijdens geopolitieke onrust en oorlog.

“De slimste actie is om crypto te kopen. Er is niets anders wat zo profiteert van de groei van de balansen van centrale banken als crypto”, zo sprak Hayes.

De koersactie die we momenteel zien bij Bitcoin is volgens Hayes ook een signaal dat Bitcoin in potentie een beschermingsmiddel kan zijn tegen onzekerheden als het gaat om geopolitieke spanning. Om die reden is Bitcoin volgens hem ook een betrouwbare indicator van de gezondheid van fiat-systemen tijdens deze situaties.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Cruciale economische week voor Bitcoin, kan de koers herstellen?
Bitcoin klaar voor explosieve stijging naar nieuwe all-time high?
Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%