Ripple, xrp
Ripple

Analist onthult waarom XRP dé cryptomunt is die jou rijk zal maken

De toekomst voor XRP ziet er weer rooskleurig uit nu de vier jaar durende rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tot een einde is gekomen.

Crypto-analist Ashley Prosper deelde via een post op X waarom zij gelooft dat deze digitale munt de “enige” crypto is die echt telt, en onderbouwde haar standpunt met een aantal citaten.

XRP voor internationale betalingen

De eerste reden die de analist aanhaalt, is dat Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, de rol van XRP als brugvaluta benadrukt en bevestigt dat Ripple nog steeds volledig achter deze digitale munt staat.

Traditionele betalingssystemen voor internationale overboekingen zijn vaak traag, duur en complex, waarbij meerdere tussenpersonen elk hun eigen kosten en vertragingen toevoegen. Ripple streeft ernaar deze inefficiënties aan te pakken met behulp van zijn digitale valuta, XRP.

Brede institutionele ondersteuning voor XRP

Een tweede reden is dat XRP al wordt ondersteund door grote instellingen. Verschillende toonaangevende bedrijven en banken hebben de waarde van XRP erkend. Zo prees Bank of America de technologie van Ripple voor de snelle afwikkeling van transacties tussen verschillende valuta’s. JP Morgan gaf aan dat, als Ripple de rechtszaak met de SEC wint, XRP mogelijk een brede adoptie zal kennen.

Betere versie van Bitcoin

David Schwartz, de CTO van Ripple, beschreef XRP als een verbeterde versie van Bitcoin (BTC). Volgens Schwartz heeft Bitcoin verschillende beperkingen, zoals het energie-inefficiënte Proof-of-Work (PoW) consensusmechanisme en problemen met centralisatie. XRP, zo stelt hij, biedt oplossingen voor deze uitdagingen.

Wereldwijde erkenning

Tot slot benadrukte de analist dat Ripple wereldwijd steeds meer erkenning krijgt. Christine Lagarde, president van de Europese Centrale Bank (ECB), heeft de inspanningen van Ripple om de efficiëntie van betalingen te verbeteren erkend.

Het World Economic Forum (WEF) heeft XRP bovendien aangemerkt als een van de belangrijkste cryptocurrencies voor grensoverschrijdende betalingen. Jesse Lund, voormalig executive bij IBM, prees eveneens het gebruik van XRP voor betalingsafwikkeling.

Daarnaast gelooft SBI Holdings, een belangrijke partner van Ripple in Japan, dat XRP een standaard kan worden in de wereld van grensoverschrijdende betalingen.

Krijg 50 euro bonus en maak kans om een VIP Trackside Experience te winnen bij de Nederlandse Grand Prix

Wil je de cryptowereld betreden en misschien Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een exclusieve deal tussen Newsbit en OKX krijgen onze lezers een geweldige aanbieding.

Maak een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 50 euro helemaal gratis. Bovendien krijg je een gratis McLaren cap (t.w.v. €30+) thuisbezorgd!

En dat is nog niet alles – je maakt ook kans om fantastische prijzen te winnen, zoals een VIP Trackside Experience bij de Nederlandse Grand Prix!* Meld je nu aan!

Let op: voorwaarden zijn van toepassing op deze actie.

Ripple nieuws

Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Gebruiker maakt dure fout: betaalt 26.000 XRP aan transactiekosten voor overboeking van $0,088
Crypto-analist: XRP vertoont één van de sterkste bullish patronen ooit
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13