crypto stijgt
Altcoin

Nederlandse crypto analist voorspelt verschuiving van Bitcoin naar altcoins

De populaire Nederlandse analist Michaël van de Poppe voorspelt een rotatie van Bitcoin naar altcoins. “De rotatie naar altcoins komt er waarschijnlijk aan”, aldus Van de Poppe. Op basis daarvan voorziet hij bijvoorbeeld een Ethereum koers van 4.500 tot 5.000 dollar op de borden verschijnen de komende tijd.

Voor wat kleinere altcoins zou het in theorie nog harden kunnen gaan volgens de analist.

Ethereum koers van 5.000 dollar

“De markt cap van altcoins beweegt langzaam omhoog. Die stijgingen kunnen ze pakken ten opzichte van Bitcoin, wat wijst op een rotatie naar altcoins. Om die reden is het waarschijnlijk dat Ethereum richting de 4.500 tot 5.000 dollar stijgt, terwijl altcoins zullen accelereren met stijgingen die 2-4x hoger liggen”, aldus de analist.

Op het moment van schrijven klokt de Ethereum koers binnen op 3.368 dollar en lijkt de nummer twee van de markt even moeite te hebben met een weerstand.

Het is nu vooral wachten op het moment dat de Amerikaanse markt weer opent en de Spot Bitcoin ETFs weer beginnen met het binnenharken van nieuw kapitaal. Dat is de afgelopen dagen de drijvende kracht achter de markt geweest.

Alleen gisteren was een lastige dag, omdat aandeelhouders in de Grayscale Bitcoin Trust voor bijna 600 miljoen dollar aan aandelen van de hand deden.

Bitcoin koers terug naar 46.000 dollar?

Wat de Bitcoin koers betreft is het volgens de analist mogelijk dat we een terugval naar het niveau van 46.000 dollar krijgen.

“Bitcoin heeft een instroom van 670 miljoen dollar gerealiseerd. Dit is vooral afkomstig van de BlackRock ETF en de koers tikt momenteel binnen op 62.600 dollar, met enorm sterk momentum voor de halving.

Wat kunnen we verwachten?

Als er een correctie komt, dan mik ik op de koersen van 46.000 tot 53.000 dollar voor het openen van long-posities”, aldus de analist.

Reken jij op dit moment nog op dalingen of verwacht je dat Bitcoin in één rechte lijn voorbij zijn all-time high schiet?

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Ethereum of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Deze 3 cryptomunten boeken enorme winsten deze week
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Bittensor (TAO) wordt gelist op Bitvavo en de koers ontploft
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13