Crypto analist
Altcoin

Analist voorspelt: “Altcoin seasons zullen steeds zwakker worden”

Altcoin season is een bekend fenomeen binnen de crypto-community. Vaak volgt na een nieuwe all-time high van de Bitcoin (BTC)-koers een explosieve rally van diverse altcoins, die in korte tijd tot wel vijf- of tienvoudig in waarde kunnen stijgen.

Veel investeerders kijken reikhalzend uit naar deze periodes, in de hoop op hoog rendement. De bekende on-chain analist Willy Woo voorspelt echter dat deze altcoin seasons in de toekomst steeds minder krachtig zullen worden. Dit deelt hij met zijn volgers op het social media-platform X.

Altcoin season zal steeds zwakker worden

Woo verwacht dat altcoin seasons zullen blijven optreden, maar met afnemende intensiteit. Het begrip “altcoin season” ontstond in 2017, toen talloze nieuwe cryptocurrencies beschikbaar kwamen via Initial Coin Offerings (ICO’s). Tijdens de grote bull run van dat jaar steeg XRP, een prominente cryptocurrency, van $0,25 naar $3,40 in slechts een maand—aangroei van ruim 1.200%. Volgens Woo zijn zulke spectaculaire stijgingen niet langer realistisch, vooral niet voor de grotere altcoins.

“Alt seasons zullen elke cyclus zwakker zijn sinds de grote altcoin-zeepbel van 2017,” aldus Willy Woo op X.

Altcoin Season van 2021

Dat de altcoin season in 2021 minder krachtig was dan die van 2017, wordt duidelijk wanneer we opnieuw kijken naar XRP. De populaire munt bereikte in april 2021 een waarde van $1,80—nog altijd 48% onder de all-time high van 2017.

Hoewel de kracht afneemt, kunnen altcoin seasons in de toekomst toch nog rendabel zijn voor beleggers, waardoor veel analisten en investeerders blijven onderzoeken wanneer de volgende bull rally te verwachten is.

Wanneer begint het volgende Altcoin Season?

In het verleden werd verwacht dat een grote rally in de BTC-koers een altcoin season kon ontketenen. Voor een nieuwe altcoin season is het echter volgens sommige experts niet voldoende dat Bitcoin slechts een all-time high bereikt. Analisten van crypto-investeringsfirma Hashkey Capital geven aan dat de Bitcoin-prijs aanzienlijk boven zijn vorige record moet stijgen, idealiter boven de $80.000. Een dergelijke beweging zou nieuwe investeerders aantrekken en een bullish effect kunnen hebben op de prijzen van altcoins.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Altcoin nieuws

Deze 3 cryptomunten boeken gigantische winsten deze week
Handelaar verdient $9 miljoen met investering van $3000 in deze crypto
Bullish week voor crypto: Deze 3 altcoins presteerden het best
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki onthult: Dit is de beste investering van nu – en het is niet Bitcoin of goud
Bitcoin en cryptomarkt crashen plotseling door marktonrust rondom Tether-onderzoek
Elon Musk praat voor het eerst over Ripple (XRP)
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk