Crypto crash
Bitcoin

Analist voorspelt correctie van 80 procent voor Bitcoin

De populaire pseudonieme analist Bluntz waarschuwt voor gigantische nieuwe koersdalingen voor Bitcoin, omdat we onder een belangrijk weerstandsniveau blijven hangen. Volgens Bluntz kan de Bitcoin koers weleens voor steile correcties staan, vergelijkbaar met vier jaar geleden.

Destijds verloren we ongeveer 80 procent vanaf het hoogtepunt van 2017.

Krijgt Bluntz gelijk?

In het bovenstaande bericht van Bluntz op X kun je zien dat hij op 16 augustus al zijn voorspelling maakte. Inmiddels zijn we een kleine twee dagen verder en is Bitcoin inderdaad aan een gigantische daling begonnen. De bulls konden het momentum maar niet herpakken en wisten geen bounce te produceren voor Bitcoin.’

Ze kregen de koers lange tijd niet meer boven de 30.000 dollar en daar lijken we nu de rekening voor te moeten betalen. Bitcoin is in de nacht van donderdag op vrijdag met enkele procenten gedaald en staat op het moment van schrijven op een koers van 26.500 dollar.

Daarmee is er nog geen sprake van de correctie die we in de periode van 2019 tot 2020 (COVID-19 pandemie) zagen, zoals Bluntz die voorspelt. Het is ook nog maar de vraag of we daar een herhaling van krijgen. Al zijn de macro-economische omstandigheden daar (helaas) optimaal voor.

Problemen voor Bitcoin

Het lijkt voor Bitcoin nu echt een kwestie van overleven tot de halving. Als we op deze manier doorgaan, dan blijft er weinig over van de theorie dat we mogelijk voor de halving al een nieuwe all-time high noteren. Er waren wat analisten die deze verwachting uitspraken.

Op zich klinkt die analyse ook logisch: mensen weten inmiddels dat de halving bullish is voor Bitcoin, waardoor ze proberen om voor dat moment in te stappen. Dat zou alsnog kunnen komen, maar vooralsnog heeft de Bitcoin koers het moeilijk.

Dat lijkt alles te maken te hebben met de renteverhogingen van de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve. Krijgen we dan nu de recessie die ongeveer iedere analist een paar maanden geleden voorspelde?

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

El Salvador behaalt winst op cumulatieve Bitcoin-investeringen
Goudprijs bereikt nieuw hoogtepunt terwijl Bitcoin $41.000 doorbreekt
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Top 5 cryptomunten met potentieel voor sterke groei in December