bitcoin stijgt
Bitcoin

Crypto analist verwacht vuurwerk voor Bitcoin in Q4 2024

De populaire analist Dave the Wave is momenteel razend bullish over Bitcoin en voorziet een heel sterk vierde kwartaal voor de grootste digitale munt van de markt. Hij ziet namelijk dat de Moving Average Convergence Divergence (MACD) indicator op de weekgrafiek “heet oogt, snel komt” en een reset nadert.

Bullish over Q4 van Bitcoin

De MACD is een momentum-indicator binnen de technische analyse die door handelaren wordt gebruikt om potentiële trendomkeringen te spotten.

Dave the Wave wijst voor zijn claim voor een sterk Q4 naar de vorige keer dat de MACD een reset doormaakte. Dat was in 2023 en dat moment correspondeerde met het begin van de gigantische upswing van Bitcoin, die uiteindelijk resulteerde in de all-time high van maart 2024.

Bron: Dave the Wave

Ook deelt hij een grafiek waarin we voor Bitcoin een koersvoorspelling van 135.000 dollar kunnen lezen. Die koers moet Bitcoin ergens in het midden van 2025 of later bereiken.

Als Dave the Wave gelijk krijgt, dan kunnen we ons dus opmaken voor een hele bijzondere periode met Bitcoin. Dan gaan we voor het eerst in de geschiedenis voorbij de langverwachte grens van 100.000 dollar per munt schieten.

Parabolische stijgingen in 2025

We beginnen volgens de analist met vuurwerk in Q4 2024 om vervolgens aan een parabolische rally te beginnen in 2025. Dat zijn grote woorden, die Bitcoin eerst maar eens moet waarmaken natuurlijk.

Voor nu is de situatie zoals de bovenstaande grafiek het aangeeft. Bitcoin zit in een driehoek-patroon, terwijl de koers consolideert in een wijdere range.

Mocht Bitcoin daar uit weten te breken, dan kunnen er in theorie mooie dingen gebeuren. Voor die uitbraak zijn natuurlijk wel kopers nodig en die moeten ook ergens vandaan komen.

Mogelijk geeft de Federal Reserve (de Amerikaanse centrale bank) ons vanavond weer nieuwe redenen om Bitcoin te kopen. Bijvoorbeeld door de rente met een meer stevige 0,50% te verlagen, terwijl de Amerikaanse economie nog altijd solide oogt.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

BlackRock: ‘Bitcoin is een unieke diversificator voor portfolio’s’
Bitcoin koers ontploft na renteverlaging, wat verwachten experts nu?
Bitcoin en Ethereum ETF’s kampen met uitstromen, terwijl koersen stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins