Bitcoin koers crash
Bitcoin

Analist waarschuwt: Bitcoin koers kan verder dalen als cruciale trendlijn niet doorbroken wordt

De Bitcoin (BTC) koers beweegt al sinds het bereiken van zijn nieuwe all-time high in maart in een neerwaartse trend, gekenmerkt door steeds lagere hoogte- en dieptepunten. De vooraanstaande crypto-analist Ali Martinez heeft nu aangegeven welke prijs Bitcoin moet doorbreken om uit deze negatieve sleur te geraken.

Belangrijke trendlijn voor BTC

Als je in maart dacht slim te zijn door in Bitcoin te stappen na de sterke stijging, heb je de afgelopen maand waarschijnlijk vaak aan jezelf getwijfeld. Na het uitstekende eerste kwartaal lijken de bulls namelijk uitgeput en lukt het hen maar niet om de koers naar nieuwe hoogtes te brengen.

De Bitcoin koers blijft keer op keer afgewezen worden vanaf de dalende trendlijn, zoals te zien is in het X-bericht van analist Ali. Elke keer dat dit gebeurt, volgt er een wekenlange correctie.

De analist wijst zijn meer dan 70 duizend volgers erop dat Bitcoin’s neergaande trend niet ophoudt als de koers niet boven de trendlijn weet te breken, die momenteel uitkomt op $68.000. Zolang Bitcoin dus niet deze weerstand weet te heroveren, dreigt het gevaar voor lagere koersen. Of zoals Ali het verwoord: ‘’Totdat dit doorbroken wordt, kan de BTC-dip blijven dippen’’.

Hoop voor vierde kwartaal

De cryptomarkt lijkt vooral te vertrouwen op het laatste kwartaal van het jaar om weer in een opwaartse trend te komen. Dit vertrouwen komt voort uit de historische prestaties van Bitcoin, dat doorgaans het beste presteert in Q4. Sinds 2013 bedraagt het gemiddelde rendement in het vierde kwartaal een indrukwekkende 88,84%, volgens gegevens van Coinglass. De mediaan, die een accurater beeld geeft vanwege minder gevoeligheid voor uitschieters, ligt echter op 56,90%.

Daarnaast bracht de prominente analist CryptoCon gisteren wat extra optimisme in de markt. Hij is ervan overtuigd dat de bullmarkt nog niet voorbij is en deelt indrukwekkende koersdoelen. Op basis van zijn logaritmische koersgrafiek van Bitcoin, die in 2021 succesvol was in het voorspellen van de pieken, voorspelt hij dat Bitcoin in deze cyclus in 2025 een piek van maar liefst $180.000 kan bereiken.

Zelfs als Bitcoin er voor het eerst niet in slaagt de buitenste band van deze grafiek te bereiken, verwacht CryptoCon nog steeds dat de munt volgend jaar een waarde van $130.000 kan aantikken.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’