crash
Bitcoin

Analist waarschuwt voor Bitcoin crash van 20%

De populaire Nederlandse analist Michaël van de Poppe waarschuwt voor een mogelijke crash van de Bitcoin koers. Als de digitale munt er niet in slaagt om een cruciale steunkoers te behouden, dan kan Bitcoin volgens Van de Poppe tot onder de 50.000 dollar zakken.

$56.000 is cruciaal voor Bitcoin

In de bovenstaande analyse op Twitter schrijft Van de Poppe dat het behouden van de koers van 56.000 dollar cruciaal is voor Bitcoin. Daar lijkt Bitcoin op dit moment in te slagen. Op het moment van schrijven klokt de Bitcoin koers namelijk binnen op iets meer dan 59.000 dollar.

Zodoende lijken de bulls voorzichtig weer een beetje de controle over te nemen van de bears. Maar van het einde van de strijd kunnen we nog niet spreken. Daar is het nog veel te vroeg voor en zijn de harde dalingen nog te vers voor.

De markt zit nu eenmaal in een onzekere periode, die met name het gevolg is van de macro-economische situatie. Het sentiment is broos en we zien op dagelijkse basis veel veranderingen plaatsvinden, afhankelijk van de economische data die binnenkomt.

Zo kan het de ene dat positief zijn, omdat we data zien die op een sterke Amerikaanse economie wijst, terwijl op andere dagen de markt crasht door een negatief datapunt. Het is nu heel wispelturig en dat maakt het volgens Van de Poppe dus belangrijk om de 56.000 dollar vast te houden.

Terug naar $48.000?

Mocht Bitcoin er niet in slagen om de koers van 56.000 dollar vast te houden als steunpunt in de grafiek, dan kunnen we volgens Van de Poppe afzakken naar het niveau van 48.000 dollar. Dat zou vanaf de huidige koers van 59.000 dollar behoorlijk desastreus zijn voor de digitale munt.

Op dit moment lijkt het er niet op dat Bitcoin aan die duikvlucht gaat beginnen. Daarbij moeten we ook nog maar afwachten in hoeverre de voorspellingen van Van de Poppe uitkomen. Eerder verkocht hij namelijk al zijn Bitcoin voor altcoins, maar dat bleek tot nu toe een hele slechte zet te zijn.

Vanaf dat moment verloren veel altcoins namelijk stevig terrein ten opzichte van Bitcoin. Daar lijkt voorlopig nog geen einde aan te komen. Op dit moment is de marktdominantie van Bitcoin weer toegenomen naar 56,2% en lijkt het erop dat we vooral te maken hebben met een bullrun die positief is voor de zogenaamde maxies.

Maxies zijn investeerders die puur en alleen geloven in Bitcoin en de rest van de cryptomarkt niet zo interessant vinden. Tot welk kamp behoor jij?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Bitcoin wallet komt na 15 jaar tot leven: hallo Satoshi?
Cryptomarkt bloeit op: Bitcoin en Ethereum ETF’s zien grote instromen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13