Bitcoinn bearmarket
Bitcoin

Benjamin Cowen waarschuwt: Stijgende werkloosheid kan Bitcoin in bearmarkt houden in Q4 2024

Crypto-analist Benjamin Cowen waarschuwt dat de Amerikaanse werkloosheid een significante impact op Bitcoin kan hebben in het vierde kwartaal van 2024. Als de werkloosheid in de Verenigde Staten blijft stijgen de komende maanden, dan kan Bitcoin volgens hem in een bearmarkt blijven.

Volgen we de cyclus van 2000?

“Als de werkloosheid de cyclus van 2000 volgt en blijft stijgen richting het einde van het jaar, dan kunnen we op 4,8% of 4,9% uitkomen. Als de werkloosheid op 4,9% staat aan het einde van het jaar, dan lijkt het mij onwaarschijnlijk dat Bitcoin door de lower high prijsstructuur breekt”, aldus Benjamin Cowen.

Overigens ziet hij hetzelfde voor de jaren 90 van de vorige eeuw. “Ja er was een recessie in de jaren 90, maar de S&P 500 daalde maar met 20%. Dat was niet zo dramatisch. Maar zelfs dan kan de werkloosheid 4,6% zijn als we dat patroon volgen”, zo gaat hij verder.

Op het moment van schrijven zit Bitcoin even in een lastige periode. De digitale munt komt momenteel binnen op een koers van 61.500 dollar en staat daarmee met bijna 4% in het rood over de afgelopen 24 uur.

Altcoins zijn nog harder gedaald. Zo verloor Ethereum 6,37% van zijn koerswaarde en moesten BNB en Solana 4,68% en 5,74% inleveren. Wat dat betreft is Bitcoin voor de crypto-wereld nog wel eventjes de (relatief) veilige haven.

Bitcoin volgt patroon uit 2019

Cowen zegt ook dat Bitcoin een patroon uit 2019 lijkt te volgen. In die periode wist Bitcoin lower highs en lower lows te printen op de maandgrafiek, voordat de koers uitbrak.

“Dit is één van de dingen waar het van gaat afhangen: de arbeidsmarkt. De mensen die roepen dat het allemaal niet uitmaakt zijn waarschijnlijk dezelfde mensen die zes maanden geleden nog om koersen van 100.000 dollar riepen. Ga maar eens terug in de tijd. In maart waren er zoveel mensen die niet op een 2019-achtige daling rekenden”, aldus Benjamin Cowen.

Inmiddels weten we allemaal wat er na de all-time highs van maart gebeurde. Bitcoin begon aan een duikvlucht en de ellende is inmiddels nog steeds niet voorbij.

Wat de werkloosheid betreft moeten we nog maar zien hoe dramatisch het allemaal gaat worden. Voorlopig lijkt de werkloosheid juist te dalen of in ieder geval stabiel te blijven. Het aantal nieuwe werkloosheidsclaims was laag de afgelopen weken, terwijl gisteren het aantal openstaande vacatures verraste.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Bitcoin beleeft slechtste start van oktober ooit, maar herpakt $61.000
Bitcoin koers daalt terwijl goud stijgt te midden van spanningen: Israël waarschuwt Iran
Bitcoin ETFs zien enorme uitstroom door spanningen in Midden-Oosten
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales
Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell