Ethereum Golden Cross
Ethereum

Analist ziet extreem bullish signaal voor Ethereum

Het gaat op dit moment niet goed met de cryptomarkt en de Ethereum koers vormt daar geen uitzondering op. Toch ziet Ryan Lee van Bitget Research een behoorlijk positief signaal voor Ethereum. Wat is er aan de hand en waarom is dat bullish voor de nummer twee van de markt?

Bullish signaal voor Ethereum?

Het gaat om een daling van de transactiekosten op Ethereum naar het laagste niveau in vijf jaar tijd. Volgens sommigen is dat het gevolg van een daling in het aantal gebruikers en applicaties die migreren naar andere blockchains.

Analist Ryan Lee suggereert echter dat historische data een hele positieve correlatie toont tussen lage transactiekosten en de Ethereum koers. “Iedere keer als de Ethereum transactiekosten op de bodem belanden, leverde dat een koersbodem op. De Ethereum koers heeft de neiging om aan het einde van deze cyclus sterk op te leven.

Als dit moment dan ook samenvalt met het begin van de renteverlagingen door centrale banken, dan biedt dat een hoop mogelijkheden voor de markt”, aldus Ryan Lee.


Ethereum gas price trends. (@Hildobby/Dune)

Vanaf maart zijn de transactiekosten op Ethereum met 95% gedaald. Destijds betaalde je nog 83,1 gwei en eerder deze week vielen de kosten terug naar 0,6 gwei.

Wat dat betreft kunnen we stellen dat Ethereum op dit moment even niet zo populair is onder daadwerkelijke gebruikers van de technologie.

Kan dit ook een slecht signaal zijn?

Ryan Lee interpreteert deze ontwikkeling op basis van historische data dus als een positief signaal voor Ethereum. Je kunt echter ook stellen dat het helemaal niet positief is dat mensen weglopen bij de blockchain en blijkbaar voor andere blockchains kiezen.

Onder andere Solana is op dit moment een populaire blockchain, maar ook veel Layer 2 projecten doen het goed bij gebruikers. Wat dat betreft moet nog maar blijken in hoeverre dit een bullish signaal is voor Ethereum, zoals Ryan Lee stelt.

Uiteindelijk moet Ethereum zich natuurlijk gaan bewijzen. Het is geen garantie dat investeerders iedere keer maar terugkomen, in de hoop dat de blockchain nu wel met een “killer app” komt.

Er gebeuren wel interessante dingen op Ethereum, maar voorlopig is dat allemaal op hele kleine schaal. In die zin is het lastig om een waarde te plakken op Ethereum, omdat het echt nog een stukje experimentele technologie is.

Partijen als BlackRock en andere grote spelers uit de traditionele financiële wereld zijn pas net begonnen met hun experimenten (decentrale fondsen) op Ethereum.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ethereum nieuws

Ethereum’s zwakke prestaties lijken voorbij, volgens onderzoekers
Cryptomarkt bloeit op: Bitcoin en Ethereum ETF’s zien grote instromen
Bitcoin en Ethereum ETF’s kampen met uitstromen, terwijl koersen stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom