Bitcoin prijs stijgt, groen
Bitcoin

Analisten: Bitcoin koers naar $110.000, ondanks enkele problemen

De volgende “slag omhoog” kan Bitcoin volgens een groep handelaren en analisten naar 110.000 dollar brengen. Ondanks dat de digitale munt op dit moment een serie van lower highs en lower lows vorm in de grafiek. “De volgende stap gaat Bitcoin waarschijnlijk naar 110.000 dollar brengen”, aldus Michaël van de Poppe op 17 juli.

Bitcoin naar $110.000?

Deze uitspraken van Michaël van de Poppe komen op een moment dat andere analisten juist wijzen op het feit dat Bitcoin er niet in slaagt om de vorige hoogtepunten te overstijgen; terwijl ook iedere nieuwe bodem lager is dan de vorige.

“Hoewel ik onder de indruk ben van de opleving van Bitcoin, moeten we niet negeren dat de reeks van lagere hoogtepunten en lagere dieptepunten doorzet, ondanks de halving, de ETF en de hype”, aldus handelslegende Peter Brandt.

Van de Poppe lijkt zich daar minder zorgen over te maken. Hij linkt het volatiele koersverloop van Bitcoin van de afgelopen weken aan de druk op de miners als gevolg van de halving van april.

“De daling van de hashrate was op het dieptepunt van 1 juli zwaarder dan tijdens de ineenstorting van FTX”, zo vertelt Van de Poppe.

Sinds Bitcoin op 13 maart zijn voorlopige hoogtepunt van 73.679 wist te pakken, kon het de koers van 71.000 dollar meerdere keren aantikken, maar werd de recordkoers niet meer bereikt.

Wanneer gaat de Bitcoin koers weer exploderen?

Hoewel Michaël van de Poppe een beetje vaag blijft over “de volgende stap omhoog”, is Riot Platforms vicepresident van de onderzoeksafdeling Pierre Rochard wat duidelijker.

“Bitcoin kan de komende 12 maanden boven de 100.000 dollar uitspringen”, aldus Rochard op Twitter.


Andere zijn meer conservatief. De populaire analist Marco Johanning suggereert bijvoorbeeld dat Bitcoin niet naar 100.000 dollar gaat. “Tenminste deze keer niet”, aldus Johanning.

“Het nieuwe dieptepunt van 53.400 dollar verandert de targets voor Bitcoin naar 81.000 dollar of 94.000 dollar”, zo voegde hij daaraan toe.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?