Bitcoin whale
Bitcoin

Analisten: het volgen van whale-wallets is waardeloos

Het volgen van de wallet-bewegingen van Bitcoin whales, holders met een significante hoeveelheid Bitcoin, is volgens James Check van Glassnode een waardeloos stukje tijdsverspilling. “Kijk niet naar de whales kinderen, dat is geen nuttige informatie”, aldus James Check.

Whales kijken is waardeloos

“Niet een keer heb ik iemand een daadwerkelijk voordeel in de markt zien pakken door naar whales te kijken. Het is goed voor social media, maar het levert nooit een waardevolle analyse op”, aldus James Check.

Het was in het verleden wellicht zo dat whales de potentie hadden om de markt in beweging te brengen, maar dat is steeds minder het geval.

Bitcoin is op dit moment enorm liquide en de koers is niet zo eenvoudig meer in beweging te brengen door individuele grote jongens. Om dat voor elkaar te krijgen zijn tegenwoordig echt gigantische bedragen nodig.

Ook zijn de Bitcoin-bewegingen van whales niet altijd op dezelfde manier te interpreteren. Zelfs als ze hun Bitcoin naar een exchange sturen, dan is het nog maar de vraag wat daar het doel van is.

Fed is klaar om rente te verlagen

Ook TXMC Trades is tegen het gebruik van whale-activiteit om acties te nemen voor je portfolio. “Ik waarschuw tegen het gebruik van ‘whale’ indicatoren en het doen van uitspraken over de acties van whales”, aldus TXMC Trades.

Je ziet vaak dat mensen met veel volgers op social media deze data gebruiken om interessante dingen te roepen. Dat is op zich niet erg, maar het is wel goed om je dat te beseffen.

Een whale-transcaties van 100 miljoen dollar klinkt natuurlijk heel spannend, maar de kans is aanwezig dat ook dat kapitaal niet afdoende is om de markt op zichzelf in beweging te brengen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin herwint dominantie terwijl interesse in Runes sterk afneemt
Peter Brandt geeft grote waarschuwing over Bitcoin koers
Bitcoin ETF’s zien instromen kelderen, maar positieve reeks blijft intact
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers