crypto analist
Altcoin

Crypto analisten voorspellen altseason: Bitcoin dominantie daalt

Meerdere analisten geloven dat er sprake is van de beginfase van een nieuw altcoin seizoen (altseason). Dit zijn periodes in de markt waarin altcoins beter presteren dan Bitcoin en de dominantie van de grootste munt van de markt afneemt.

Maar waarom zijn analisten nu bullish over altcoins?

Bullish over altcoins

Parabolic Pump, de mede-oprichter van Crypto Capital, constateerde op 23 september dat het goed gaat met de kleinere muntjes: “De afgelopen dagen waren heel bullish voor veel altcoins!”

Hij denkt echter ook dat de afgelopen dagen slechts een kleine teaser was. Dat zou betekenen dat het geweld straks echt moet losbarsten en dat er nog veel meer in het vat zit voor de kleinere muntjes.

Ook 360Trader ziet een scenario waarin de bears het weleens heel moeilijk kunnen krijgen. Hij spreekt zelfs over “de nagel aan de kist voor de bears.”

Terwijl altcoins stijgen, ziet ParabolicPump een scenario waarin de dominantie van Bitcoin zal dalen. “Iedere bullrun in crypto had een fase waarin de dominantie van Bitcoin significant daalde”, aldus Parabolic Pump.

Gaat de dominantie van Bitcoin gegarandeerd dalen?

Het probleem met dit soort uitspraken is natuurlijk dat ze gebaseerd zijn op een handjevol bullruns. Er is simpelweg nog niet zoveel koersgeschiedenis, waardoor je dit soort dingen eigenlijk niet kunt concluderen.

In principe hangt het ook van de beloftes van altcoins af en in hoeverre mensen die beloftes geloven. We hebben nu al een paar jaar bullruns gezien waarin altcoins ons de wereld beloven.

Maar als je heel eerlijk naar de markt kijkt, wat zijn dan echte toepassingen of waardevolle zaken die daar uitgekomen zijn? Tot nu toe moeten we concluderen dat altcoins vooral speculatiemiddelen waren en dat Bitcoin voorlopig het enige signaal in de ruis is.

Bitcoin functioneert als store of value, terwijl de rest van de markt krampachtig allerlei toepassingen probeert te verzinnen, waar niemand nog echt gebruik van maakt.

Wat dat betreft is het nog maar de vraag of het grote publiek opnieuw in een bullrun voor de kleine muntjes gaat trappen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Altcoin nieuws

Shiba Inu (SHIB): Analisten verwachten pas in 2027 nieuwe all-time high
Fors gestegen: 3 cryptomunten met enorme winsten deze week
Hamster Kombat onthult grootste crypto-airdrop ooit: 60 miljard tokens voor gebruikers
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen