Crypto analist
Bitcoin

Analyse: Bereidt Bitcoin zich voor op een grote beweging naar $65.000?

De Bitcoin-prijs is recent gedaald, mede door het nieuws over de conflicten in het Midden-Oosten. Ondanks deze dip lijkt de markt zich nu te herstellen. Veel analisten vragen zich af: staat Bitcoin op het punt om een grote beweging richting $65.000 te maken?

Dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek is te zien dat de prijs recent onder het niveau van $64.000 en de 200-daagse voortschrijdende gemiddelde (200 DMA) is gezakt. Dit is een cruciaal niveau voor Bitcoin. Gelukkig lijkt de supportzone van $60.000 stand te houden, wat ervoor zorgde dat de prijs zich herstelde richting de 200 DMA.

Mocht de markt afgewezen worden op dit niveau, dan is een verdere daling richting $56.000 of zelfs $52.000 waarschijnlijk. Dit zou voor beleggers een signaal zijn om voorzichtig te zijn.

4-uurs grafiek

De 4-uurs grafiek laat zien dat de marktstructuur een bearish verschuiving heeft doorgemaakt, met een uitbraak onder de bullish trendlijn van enkele dagen geleden. Toch lijkt er een bodem te zijn gevormd rond de $60.000, mede doordat de RSI (Relative Strength Index) een oversold status aangaf.

Alles hangt nu af van of Bitcoin erin slaagt om het $64.000-niveau te doorbreken. Zo niet, dan kan de prijs verder zakken. Een doorbraak zou echter de weg vrijmaken voor verdere prijsstijgingen.

Bitcoin Net Realized Profit en Loss (NRPL)

De prijs van Bitcoin consolideert al meer dan zes maanden, wat beleggers doet speculeren over de vorming van een top of de mogelijkheid van een nieuwe bullrun. De NRPL-metriek kan helpen om deze situatie beter te begrijpen.

Deze metriek meet de netto winsten of verliezen die beleggers realiseren. Positieve waarden duiden op netto winsten, terwijl negatieve waarden op verliezen wijzen. Op dit moment is de NRPL gedaald naar niveaus die voor het laatst werden gezien toen Bitcoin rond de $30.000 stond, aan het begin van de laatste bullmarkt.

Als er geen drastische veranderingen optreden, kan dit erop wijzen dat Bitcoin zich klaarmaakt voor een nieuwe opwaartse trend in de komende maanden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Japans beursbedrijf investeert opnieuw ¥1 miljard in Bitcoin
Bitcoin blijft sterkste asset van 2024 ondanks uitdagend derde kwartaal
Forse verkoopgolf: Bitcoin ETFs zien $300 miljoen uitstroom in beginfase van het vierde kwartaal
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Immens populaire cryptomunt nu beschikbaar op Bitvavo
Waarom een XRP-prijs van $1.000 volgens deze expert realistischer is dan je denkt