wall street
Altcoin

Anthony Pompliano: Alle altcoins komen nu naar Wall Street

Anthony Pompliano, een bekende podcaster binnen de cryptowereld, verwacht dat er meer altcoins “naar Wall Street komen” na de succesvolle lancering van de Ethereum ETFs in de Verenigde Staten. In een nieuw interview met CNBC Squawk Box zegt de CEO van Professional Capital Management dat de goedkeuring van de Ethereum ETF voor de Verenigde Staten de poorten openzet voor meer crypto-producten.

Alleen mogelijk door de Bitcoin ETFs

Natuurlijk geeft hij ook toe dat de Ethereum ETFs enkel en alleen mogelijk gemaakt zijn door de Bitcoin ETFs. Over de Bitcoin ETFs geeft Pompliano aan dat er “serieus geld inzit.” Volgens hem draait de goedkeuring van de Ethereum ETF minder om Ethereum zelf en zegt het meer over de markt.

“Dit signaleert dat alle altcoins naar Wall Street komen. Het kan even duren en ze zullen op een bepaalde manier behandeld worden, maar ze komen naar Wall Street”, aldus de analist.

Hij verwacht op die manier dat ook altcoins onderdeel worden van de portfolio’s op Wall Street. Hoe en waarom hij dat voor zich ziet is nog niet helemaal duidelijk. Veel mensen als Pompliano roepen vaak maar wat, zonder dat echt te onderbouwen.

Investeren is een serieuze bezigheid, omdat je met jouw eigen zuurverdiende spaargeld of dat van anderen speelt. Als je ervoor kiest om ergens in te investeren, dan wil je ook weten wat het doet en waarom dat veel geld waard moet zijn. Voor Bitcoin is dat duidelijk, maar zelfs voor Ethereum bestaat daar nog geen goed verhaal voor.

Complex verhaal Ethereum

Grappig genoeg geeft Pompliano dat ergens ook toe. Hij zegt dat Ethereum problemen kan krijgen op het gebied van een narratief. Waarom? Omdat er volgens de podcaster een “meer complex” verhaal achter Ethereum zit ten opzichte van Bitcoin, wat een store of value is.

“Ik keek naar alle grote nieuwswebsites en mensen hebben het er niet zoveel over. De media-aandacht, de hype en alles is er niet echt”, aldus Pompliano.

“Voor Bitcoin is de toepassing heel duidelijk, het is digitaal goud. Als je begint over Ethereum, dan praat je over een technologie-platform waar veel meer concurrentie voor is”, aldus Pompliano, die vervolgens een vaag verhaal over diversificatie begint.

Serieuze investeerders “diversificeren” niet puur en alleen om een betere verdeling te krijgen in hun portfolio. Daar moet een goede reden voor zijn en een “complex verhaal” en “technologie-platform” zijn dan natuurlijk niet overtuigend.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?