Bitcoin

Apple Pay gaat Bitcoin en andere crypto’s ondersteunen

Naar verluidt is Apple van plan om Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies te ondersteunen op Apple Pay. Verwacht wordt dat Google Pay en Samsung Pay later in 2021 zullen volgen.


Prepaid Mastercard toevoegen

Verwacht wordt dat Amerikaanse klanten allereerst toegang zullen krijgen tot de nieuwe betaalmethoden, maar dat andere landen en regio’s snel zullen volgen. Zo wordt het mogelijk om een BitPay (prepaid) Mastercard aan de Apple Wallet toe te voegen. Hierdoor wordt het mogelijk om betalingen uit te voeren met een eenvoudige veegbeweging via bijvoorbeeld iPhones of Apple Watches met cryptocurrencies.

Het is inmiddels bekend dat ook Google en Samsung bezig zijn met de ondersteuning van cryptocurrencies op hun betalingsplatforms: Google Pay en Samsung Pay. Verwacht wordt dan ook dat zij later dit jaar, mogelijk zelfs nog dit kwartaal met dezelfde update zullen komen. Er is echter nog geen specifieke datum vermeld, waardoor het mogelijk iets later zal plaatsvinden.


Bitcoin ziet toename acceptatie

Wanneer ook Google en Samsung gevolgd zijn, krijgen in één klap een enorme hoeveelheid gebruikers toegang tot de cryptomarkt met echte use-cases. Het zou dan ook een mogelijkheid zijn dat de vraag naar Bitcoin en andere cryptocurrencies zullen stijgen als gevolg hiervan, dit blijft momenteel echter nog speculatie.

BitPay ondersteunt momenteel meerdere cryptocurrencies, waaronder Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH) en Ethereum (ETH), net als meerdere stablecoins. Bitcoin heeft over de laatste paar maanden een enorme toename gezien in acceptatie van de cryptocurrency. Eerder begon PayPal namelijk crypto-betalingen te ondersteunen, waarna ook Mastercard en Visa volgde. Hierdoor hebben al veel gebruikers toegang gekregen aan de top cryptocurrency, die nu nog verder uitgebreid wordt. Het is nog onbekend welke bedrijven nog meer zullen volgen.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
BlackRock CEO is ‘heel bullish’ over Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?