Apple
Bitcoin

Apple verstopt Bitcoin white paper in macOS

Techblogger Andy Baio was op 5 april zijn printer aan het repareren, toen hij tot de ontdekking kwam dat er een PDF van de Bitcoin white paper in iedere kopie van macOS sinds Mojavo 2018 zit. Blijkbaar zitten er binnen Apple ook een paar grote liefhebbers van Bitcoin en Satoshi Nakamoto, want het grote techbedrijf zal niet zomaar dit soort easter eggs in zijn software verstoppen.

Het blijft een mysterie

Overigens was Andy Baio blijkbaar niet de eerste die dit ontdekte. In april 2021 was er al een gebruiker binnen de Apple-gemeenschap die hetzelfde rapporteerde. Tot nu toe is er nog geen officiële reactie vanuit Apple gekomen en blijft het wat dat betreft een mysterie waarom de Bitcoin white paper in de software zit.

Als je een Mac bezit, dan kun je het testen door naar de terminal te gaan en het volgende commando in te typen:

open /System/Library/Image\ Capture/Devices/VirtualScanner.app/Contents/Resources/simpledoc.pdf

Als je macOS 10.14 of later gebruikt, dan zou hierna meteen de Bitcoin white paper als PDF moeten openen in preview. Ook in 2020 kwam ene Josh D ook al achter deze bijzondere situatie binnen het OS van Apple.

Tot nu toe is er vanuit Apple dus nog niets over dit fenomeen naar buiten gebracht. Wellicht dat daar, nu er opnieuw aandacht voor is, verandering in komt. Je zou bijna denken dat er een paar Bitcoin-maximalisten bij Apple werken als je dit ziet.

Tim Cook en Bitcoin

Het enige wat we over Apple CEO Tim Cook weten, is dat hij in 2021 bevestigde dat hij crypto in zijn portfolio heeft. Verder heeft Apple nog nooit iets serieus ondernomen met Bitcoin of andere crypto. Wel zijn er vaak mensen geweest die riepen dat Apple en crypto een goede combinatie zou zijn.

Als ze bijvoorbeeld in de Apple wallet de mogelijkheid zouden toevoegen om crypto te kopen, dan kan dit volgens velen voor een heleboel extra omzet zorgen voor het techbedrijf. Miljoenen mensen gebruiken immers de wallet en daarmee zou Apple binnen no time een grote speler binnen de industrie kunnen zijn.

Bitcoin nieuws

Bitcoin ETF’s maken rampzalige week compleet met forse uitstroom
De crypto markt blijft achter op de aandelenmarkt in het 2e kwartaal van 2024
Crypto analist voorspelt Bitcoin koers van $803.034
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken