tapos cat
Altcoin

Aptos bereikt nieuwe mijlpaal in blockchain-transacties

Het layer-1 blockchain-platform Aptos, ontwikkeld door voormalige Facebook-medewerkers, heeft een indrukwekkende nieuwe mijlpaal bereikt in blockchain-transacties.

Op 25 mei registreerde Aptos maar liefst 115,4 miljoen transacties op één dag, waarmee het concurrent Solana overtrof, dat op dezelfde dag 31,7 miljoen transacties noteerde.

Vorige record van Sui Network verbroken

Deze stijging in transactievolume vestigde een nieuwe standaard en brak het vorige L1-record van Sui Network, dat meer dan 65 miljoen transacties had behaald, met een aanzienlijke marge van meer dan 50%.

Volgens gegevens van Aptoscan bereikte de blockchain op dezelfde dag ook een record in gebruikers-TPS (transacties per seconde) met een hoogtepunt van 32.000. Dit wijst op een substantiële toename van activiteit binnen het blockchain-ecosysteem, wat de groeiende adoptie en het momentum in de industrie benadrukt.

Lancering van Tapos Cat

De recente toename van transactionele activiteit op Aptos wordt toegeschreven aan de lancering van Tapos Cat, een nieuw tap-to-earn-spel dat snel aan populariteit heeft gewonnen. Op de eerste dag op het mainnet verwerkte het spel maar liefst 10 miljoen transacties, wat aanzienlijk bijdroeg aan de toegenomen activiteit op het platform.

In Tapos Cat kunnen gebruikers $HEART-tokens verdienen door een virtuele kat te ‘kietelen’. De structuur van het spel faciliteert meerdere transacties, en tijdens de eerste 72 uur wordt een benzinevrije ervaring aangeboden, waardoor spelers zonder extra kosten kunnen deelnemen.

Gastarieven zijn nog stabiel

Ondanks het grote aantal transacties heeft Aptos stabiele gastarieven en succespercentages gehandhaafd. Deze stabiliteit wordt mogelijk gemaakt door de Aggregator-functie op het Aptos-platform, die de gelijktijdige verwerking van meerdere transacties mogelijk maakt en zo een naadloze en efficiënte gebruikerservaring garandeert.

Toch heeft de CEO van Helius Labs twijfels geuit over de blijvende kracht en het praktische nut van Tapos Cat. Hij plaatste vraagtekens bij de nadruk van het spel op click-and-buy-interacties, wat volgens hem de statistieken kunstmatig opblaast in plaats van echt in de behoeften van gebruikers te voorzien.

Hoewel Tapos Cat op het eerste gezicht misschien geen duidelijk doel lijkt te hebben, beweren aanhangers van Aptos dat het spel dient als een essentieel technisch project. Het toont de robuustheid en schaalbaarheid van het Aptos-netwerk aan en baant de weg voor toekomstige ontwikkelingen.

Missie blijft belangrijk voor Aptos Laps

Aptos Labs blijft zich inzetten voor het opschalen van zijn missie om miljarden mensen toegang te geven tot gedecentraliseerde activa. Op 9 mei introduceerde het team zijn nieuwe mondiale adviseurs, waaronder David Lawee, voormalig vice-president bedrijfsontwikkeling bij Google.

In november 2023 kondigden Aptos Labs en Atomrigs Lab plannen aan om een Web3 wallet-service, T wallet, te lanceren in samenwerking met de Zuid-Koreaanse telecommunicatieoperator SK Telecom (SKT).

Altcoin nieuws

Analist is razend bullish over deze cryptomunt
Crypto analist voorspelt opleving van kleinere altcoins
Terraform Labs stopt activiteiten na schikking van $4,47 miljard met SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken