Argentinië: Bitcoin prijs stijgt door Crash Peso

 
 

De Bitcoin prijs is vandaag flink gestegen in Argentinië nadat de Peso met 30% onderuit is gegaan. Beleggers zoeken massaal een veilige investering.


Argentijnse peso crasht met 30 procent

Volgens de gegevens van de Argentijnse crypto exchange Buenbit lieten zien dat 1 Bitcoin verhandeld wordt rond de $11.500 dollar. Dit terwijl op andere exchanges in de wereld de BTC prijs rond de $11.000 dollar ligt.

De officiële munt van Argentinië genaamd de peso crashte enorm nadat de zittende president Mauricio Macri de verkiezingen op maandag verloor. Vergeleken met de Dollar is de crash nog duidelijker zichtbaar. Gisteren was $1 dollar nog ongeveer 45 peso waard. Op het hoogtepunt van de crash was $1 dollar ongeveer 59 peso waard. Dat betekent dat de koers van de Argentijnse munt met zo’n 31 procent onderuit is gegaan vandaag.

De nieuwe president genaamd Alberto Fernandez legt de schuld bij oud president Macri. Volgens hem heeft de oud president er voor gezorgd dat de kortlopende schulden van het land naar onhoudbare niveaus zijn gestegen. In een interview zei hij:

“Niemand gelooft dat Macri de schuld kan terugbetalen. Obligatieprijzen geven aan dat beleggers het land niet meer vertrouwen ‘


Bitcoin gedijt bij economische onrust

Volgens voorstanders van de Bitcoin laat ook dit incident weer eens zien wat de voordelen van cryptocurrencies zijn. BTC wordt steeds meer gezien als een veilige haven, net zoals goud dat is.

Volgens analist Anthony Pompliano kan de peso wel eens de eerste traditionele valuta zijn die compleet uiteen valt. Hij tweette hierover het volgende: “Zou dit de eerste van velen kunnen zijn die in een valutacrisis wordt blootgesteld?”

De enorme inflatie in Latijns Amerika zorgt ervoor dat steeds meer inwoners digitale currencies zoals de Bitcoin omarmen. De acceptatie van de Bitcoin vliegt omhoog in deze landen.

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken