Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
De president van Argentinië, Alberto Fernandez, heeft gezegd dat hij open staat voor het idee dat crypto een grotere rol gaat spelen in de Argentijnse economie.
Tijdens een interview werd Fernandez gevraagd of hij het gebruik van een digitale valuta van de centrale bank zou overwegen of misschien zelfs El Salvador na te streven door Bitcoin te adopteren. Hij zei het volgende:
“Ik wil niet teveel risico nemen, maar er is geen reden om ‘nee’ te zeggen. Misschien is het goed om deze weg nu in te slaan.”
Inflatie is een van de meest gevoelige onderwerpen in de Argentijnse politiek. Fernandez erfde de op één na ‘slechtste’ economie ter wereld, volgens Bloomberg’s World Misery Index. Volgens gegevens is het geld in 3 jaar tijd bijna 3 keer minder waard geworden.
Ondanks de positieve uitspraken is Fernandez is altijd voorzichtig geweest ten opzichte van cryptocurrencies:
“Het is een wereldwijd debat en ik moet bekennen dat het een onderwerp is dat ik met voorzichtigheid benader. Het is nog heel onbekend en het is moeilijk te begrijpen hoe dit fortuin zich materialiseert,” zei hij. Hij verwees hierbij naar hoe de waarde van Bitcoin door de jaren heen is gestegen. “Veel mensen delen deze zorgen en dat is de reden waarom het project, of het systeem, nog niet meer is uitgebreid. Maar het is iets om te overwegen”, zei de president.
De belangstelling voor cryptocurrencies is de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen in Argentinië. Dit komt grotendeels doordat het kan worden gebruikt als indirecte blootstelling aan de Amerikaanse dollar. Deze beschermt investeerders tegen de devaluatie van de lokale valuta, de Argentijnse peso. Naast Bitcoin zijn stablecoins zoals DAI ook populair onder Argentijnse handelaren.
De woorden van de Argentijnse president moeten echter worden afgemeten aan die van de centrale bank van het land. Eerder deze week zei de president van de Argentijnse centrale bank, Miguel Pesce, dat hij gelooft dat Bitcoin “geen echt financieel actief is en geen blijvende winstgevendheid genereert.”
Bitcoin daalt tot $93.322 – Kan $90.000 de bodem zijn? Lees meer over de laatste ontwikkelingen in de koers van Bitcoin.
Elon Musk waarschuwt dat zijn plannen om inflatie te bestrijden de vraag naar Bitcoin kunnen verminderen. Ontdek de mogelijke impact.
Robert Kiyosaki waarschuwt voor een historische economische crash. Ontdek waarom hij investeert in Bitcoin en andere waardevolle activa.
Cryptomarkt en aandelen dalen scherp door stijgende obligatierentes en economische zorgen. Bitcoin en altcoins verliezen fors, technologiebedrijven onder druk.
Volgens Nicholas Merten gaat de Bitcoin koers compleet instorten te komende twee weken. Waarom is hij zo bearish?
Ontdek waarom je meer dan 2.601 XRP nodig hebt om tot de top 10% houders te behoren volgens een expert.