Newsbit

covid

Arizona State University gebruikt blockchain-based app om COVID te tracken

covid

Amerikaanse universiteiten halen het nieuws tijdens de COVID-19 pandemie met hun keuze voor de test-en-trace-technologie. Is de Blockchain technologie de oplossing?


Veel coronagevallen op Amerikaanse universiteiten

Er zijn enorm veel coronavirus besmettingen op Amerikaanse universiteitscampussen. Op 5 november waren er meer dan 252.000 gevallen bevestigd op 1.600 landelijke universiteiten.

De verspreiding van het virus, gecombineerd met incompetent en beleid ten aanzien van studenten en personeel, heeft ertoe geleid dat universitaire gemeenschappen te maken hebben met strenge quarantaines. Ondertussen moeten studenten wel hun volledige collegegeld betalen.

Met meer dan 2.500 gemelde gevallen op 1 dag, is de Arizona State University momenteel een van de zwaarst getroffen scholen in het land.
Iets meer dan 50 scholen hebben meer dan 1.000 gevallen gemeld in de loop van de pandemie, volgens de New York Times.

De universiteit heeft nu een nieuwe stap gezet om de crisis aan te pakken. Hiervoor gebruiken ze een test-and-trace-technologie. Dit vereist dat haar 74.500 studenten en 12.400 medewerkers dagelijks een op blockchain gebaseerde app gebruiken om de verspreiding van COVID te stoppen.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 dec.


App om COVID-19 te tracken

De ASU gebruikt nu de “HealthCheck” app, die ontworpen is door Safe Health Systems (SHS). Hedera Hashgraph heeft een overeenkomst gesloten met SHS om alle besmettingen realtime weer te geven en vast te leggen met behulp van ledger-technologie.

HealthCheck wordt mogelijk gemaakt door een digitaal gezondheidsplatform genaamd SAFE. SAFE werd ontwikkeld tijdens het Mayo Clinic en ASU Health Care MedTech Accelerator-programma. Het platform genereert digitale gezondheids-ID’s en een controleerbaar logboek van alle besmettingen in dit geval. Deze worden voor HealthCheck geverifieerd en opgeslagen met behulp van de Hedera Consensus Service.

Het gebruik van deze technologieën zorgt ervoor dat gevoelige gezondheidsgegevens privé worden gehouden en dat de gegevensrapportage nauwkeurig en controleerbaar. In de HealthCheck-aankondiging is expliciet opgemerkt dat dit belangrijk zal zijn voor de afstemming met particuliere zorgverzekeraars. In een verklaring stelde SHS-CEO Ken Mayer het volgende:

“We hebben meer informatie nodig over COVID-19 gevallen. Zo is het makkelijker om een diagnose te stellen in verschillende populaties. Ook kunnen we zo beter behandelen en slimmere keuzes maken. Alleen met dit soort informatie, gedeeld tussen providers op een slimme, veilige en fraudebestendige manier, kunnen we vooruitgang boeken.”

Een handvol Amerikaanse scholen heeft met name aanzienlijk succes gehad met het lanceren van interne surveillance-testprogramma’s. Deze programma’s testen de studenten op een willekeurige manier, ongeacht of ze symptomen vertonen. Deze programma’s hebben minder de nadruk gelegd op gegevensprivacy. Hun ambitieuze benadering van wijdverbreide, willekeurige tests heeft er echter voor gezorgd dat deze scholen verwachten dat ze fysiek onderwijs kunnen blijven geven.

Privacykwesties blijven echter bestaan, zelfs voor blockchain-oplossingen zoals HealthCheck. Dit is vanwege hun data-integraties en partnerschappen met externe medische laboratoria.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top