Bitcoin (BTC)
Bitcoin

ARK Invest CEO: ‘Bitcoin is het geld van de toekomst’

ARK Invest CEO Cathie Wood zegt dat de grote koersexplosie van Bitcoin na de start van de bankencrisis in de Verenigde Staten (in maart) een teken is dat Bitcoin het geld van de toekomst is. In een nieuw interview met Barron’s geeft Wood drie redenen waarom zij bullish blijft over digitale assets.

Waarom Bitcoin?

Tijdens de bankencrisis schoof een deel van de investeerders van het traditionele financiële systeem naar Bitcoin. In die periode schoot de Bitcoin koers omhoog van 19.000 naar 30.000 dollar op het moment dat sommige regionale Amerikaanse banken in de problemen kwamen.

“We zien drie revoluties plaatsvinden vanwege crypto. Bitcoin zal de eerste domineren, de geldrevolutie. Het grootste bewijs daarvoor was de bankencrisis van eerder dit jaar”, aldus Wood.

Volgens Wood gebeurde dat omdat deze investeerders Bitcoin zagen als een veilige store of value voor hun vermogen. Het gebruik van Bitcoin als store of value zal volgens Wood alleen maar toenemen.

Store of value, voor degenen die dat niet weten, betekent dat Bitcoin een middel is om waarde in op te slaan. Goud vertegenwoordigt bijvoorbeeld al duizenden jaren dezelfde functie en Bitcoin concurreert nu op dat vlak met goud.

De tweede en derde revolutie

De tweede revolutie zit volgens Wood in de financiële dienstverlening, die we voor crypto DeFi noemen. “Dit zal vooral op Ethereum plaatsvinden. Er zijn een aantal concurrenten voor Ethereum. Het is een kwestie van survival of the fittest en ik ben benieuwd wie er zal winnen”, aldus Wood.

Als laatste wijst de CEO van ARK Invest naar digitale eigendomsrechten ofwel non-fungible tokens (NFTs) of de Metaverse. “Mensen kopen al digitaal vastgoed in virtuele werelden. Onze jonge onderzoeksmedewerkers komen op kantoor met kleding zonder logo’s, zij hebben hun status in de virtuele wereld”, zo gaat zij verder.

Verder gelooft Wood enorm in Coinbase (COIN) de Amerikaanse beursgenoteerde crypto exchange, die één van de grootste investeringen van ARK vormt. Zij voorspelt dat de cryptobeurs uiteindelijk de grootste zal worden, ondanks de problemen die het momenteel ondervindt op wetgevend vlak.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?