crypto stijgt
Bitcoin

ARK Invest: Meerdere indicatoren geven positief signaal voor Bitcoin koers

Analisten van het grote ARK Invest zeggen dat meerdere on-chain indicatoren momenteel een positief signaal geven voor Bitcoin. In een nieuw rapport zegt ARK dat Bitcoin nog steeds “oververkocht” is na de enorme verkoopgolf van de Duitse overheid, die deze maand Bitcoin liquideerde die het in beslag nam van een illegale streaming-website.

Weinig verkooprisico van Bitcoin toeristen

Bitcoin toeristen, zoals we investeerders noemen die hun Bitcoin nog niet zo lang bezitten en bijvoorbeeld net rond de all-time high zijn ingestapt, kennen volgens David Puell een veel kleinere kans om hun BTC te verkopen op dit moment.

De zogenaamde “sell side risk ratio” voor korte-termijn investeerders zit nu in de “diepe waardezone.” Deze indicator probeert te voorspellen of er een groot of klein risico is dat korte-termijn investeerders van hun Bitcoin afwillen.

De indicator meet als het ware de mate van paniek bij deze investeerders. Ook de miners zijn op dit moment minder aan het verkopen.

De Miner Outflow Multiple, welke aangeeft in hoeverre Bitcoin miners momenteel munten richting de beurzen sturen, is op dit moment lager dan het jaarlijkse gemiddelde.

Deze indicator ligt nu op 80% van het jaarlijke gemiddelde, wat volgens Puell een signaal is dat meestal voorafgaat aan stijgingen voor de Bitcoin koers.

Positieve economische ontwikkelingen?

Ook is de situatie op macro-economisch gebied aan het verbeteren voor Bitcoin, zo claimt David Puell. Hij gelooft dat de economische data van de komende maanden wat minder goed zal zijn, wat vreemd genoeg juist goed is voor Bitcoin.

Een zwakkere economie betekent dat de Amerikaanse centrale bank sneller kan beginnen met het verlagen van de rentes, wat in theorie goed is voor de Bitcoin koers.

“Wij geloven dat zwakker-dan-verwachtte economische data wijst op een daling van de rentes, ondanks dat de Federal Reserve nog altijd een strenge retoriek voert”, aldus David Puell.

Met die strenge retoriek valt het overigens wel mee. De Federal Reserve geeft simpelweg aan dat ze geen overhaaste beslissingen willen nemen en niet op basis van een paar datapunten durven te concluderen dat de inflatie onderweg is naar de gewenste 2,0%.

Daar begint het steeds meer op te lijken, maar de Fed heeft door de jaren heen geleerd om nooit te vroeg te juichen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?