Blackrock
Bitcoin

ARK Invest verwacht dat zij eerder Spot Bitcoin ETF krijgen dan BlackRock

ARK Invest verwacht dat zij en andere partijen eerder in aanmerking komen voor een Amerikaanse Spot Bitcoin ETF dan BlackRock. In een nieuwe rapportage van Bloomberg zegt Yassine Elmandjra, een analist van ARK Investment Management, dat zij “als eerste in de rij” staan voor een Spot Bitcoin ETF. “ARK en 21Shares zijn de enige twee aanvragen bij de SEC die voor de aanvraag van BlackRock binnenkwamen”, aldus Elmandjra.

13 augustus

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zou op 13 augustus 2023 hun beslissing kenbaar moeten maken over de aanvragen van ARK Invest en 21Shares. Het grote verschil tussen de aanvragen van ARK Invest en 21Shares en die van BlackRock, is dat de laatstgenoemde een unieke overeenkomst met betrekking tot het delen van data voor beursplatformen bevat.

Dat neemt niet weg dat aanvragers hun aanmelding kunnen updaten. Wat dat betreft is het goed mogelijk dat ARK Invest en 21Shares nog even terug naar de tekentafel te gaan, om die mechanisme van BlackRock over te nemen.

“21Shares, ARK en Cboe staan als eerste in de rij, omdat de SEC op 13 augustus over ze moet beslissen. Voor de aanvraag van BlackRock hebben we nog geen datum. Om dat voor elkaar te krijgen moeten ARK Invest en de andere partijen die voor BlackRock in de rij staan dus nog wel even wat werk verzetten, mochten ze dat nodig achten.

Waarom is dit zo belangrijk?

Een Spot Bitcoin ETF is belangrijk voor de markt, omdat dit de grote investeerders in de Verenigde Staten de kans geeft om op een betrouwbare, veilige en simpele manier in Bitcoin te stappen. De beheerder van een Spot Bitcoin ETF regelt dat institutionele beleggers met één druk op de knop in Bitcoin kunnen investeren, zonder dat ze eigen wallets hoeven te beheren.

Verder is het goed voor de markt dat er alternatieven komen voor partijen als Binance. Voor ons zijn dat wellicht partijen waar we zonder nadenken mee samenwerken, maar voor grotere investeerders is een partij als Binance niet betrouwbaar genoeg.

Om die reden kan de markt dit soort producten zeker gebruiken als we de adoptie van Bitcoin breder willen trekken. Dit kan de koers in theorie naar een veel hoger niveau tillen, maar eerst moet de SEC nog maar even een Spot Bitcoin ETF goedkeuren. We moeten ons niet rijk rekenen voordat de buit binnen is.

Bitcoin nieuws

Verdere correctie Bitcoin: Koers mogelijk naar $50.000
Amerikaanse centrale bank geeft opnieuw gigantische fout toe
Crypto.com CEO: Bitcoin zit in de vroege fase van de bullmarkt
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?