Bitcoin (BTC) Whale
Bitcoin

Arthur Hayes: ‘Bitcoin koers van 1 miljoen dollar in aantocht’

Arthur Hayes, de mede-oprichter en voormalig CEO van BitMEX, voorspelt een gigantische rally voor Bitcoin op basis van een totale koersverandering van centrale banken. Hayes verwacht namelijk een koers van 1 miljoen dollar en baseert dat onder andere op een nieuwe beslissing van de Chinese centrale bank.

Wat deed de Chinese centrale bank?

De Chinese centrale bank verlaagde de minimale reserves die banken moeten aanhouden met 0,25 procent. Volgens Hayes is deze beslissing van China een bevestiging van zijn theorie dat er steeds meer interventies van overheden en steun in de vorm van kapitaal komt.

Door de beslissing van de Chinese centrale bank hoeven commerciële banken minder reserves aan te houden om meer geld uit te lenen. Effectief betekent dit dat er meer geld in het systeem komt, wat natuurlijk niet goed is voor de waarde van overheidsgeld.

In een nieuwe blogpost op dit onderwerp zegt Hayes dat het versoepelen van monetair beleid door centrale banken de onvermijdelijke toekomst is. Hierin schrijft hij overigens niet alleen over de Chinese centrale bank, maar ook over de Federal Reserve, die een nieuw steunprogramma hebben om banken te redden.

‘Federal Reserve print 4,4 biljoen dollar’

Het is je vast niet ontgaan dat er in de Verenigde Staten banken in de problemen zijn gekomen. Als gevolg daarvan is de Federal Reserve onder andere begonnen met het Bank Term Funding Program (BTFP), wat erop gericht is om banken te helpen die te maken hebben met een storm van opnames (een bankrun).

Volgens Hayes gaat dit programma alleen al voor een grotere rally zorgen dan de overheidssteun die we zagen tijdens de pandemie. “De Federal Reserve printte 4,189 biljoen dollar in reactie op COVID-19. Nu printte de Federal Reserve meteen 4,4 biljoen dollar met de implementatie van BTFP”, aldus Hayes.

“Tijdens COVID-19 ging Bitcoin van 3.000 dollar naar 69.000 dollar. Wat zal er ditmaal gebeuren?”, zo gaat Hayes verder. Volgens de oprichter van BitMEX zullen de keuzes van de centrale banken er uiteindelijk toe leiden dat de Bitcoin koers doorschiet naar 1 miljoen dollar. Daar zouden wij voor tekenen.

Bitcoin nieuws

Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen
Bitcoin Runes verzamelen meer dan 2.500 BTC aan transactiekosten in 2 maanden
Dit is waarom deze week cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken