Amerika stemmen
Bitcoin

Arthur Hayes: deze renteverlaging kan verkiezingen beïnvloeden

BitMEX-oprichter Arthur Hayes is kritisch op de Amerikaanse centrale bank. Volgens hem kan de stevige renteverlagingen van 0,50% die we gisteren zagen weleens de verkiezingen beïnvloeden in het voordeel van Kamala Harris, terwijl hij zich op de lange termijn zorgen maakt over de inflatie.

Kamala Harris in het zadel helpen

Lange tijd leek het erop alsof de Federal Reserve voor een renteverlaging van 0,25% zou kiezen. Tot ongeveer één week geleden de futuresmarkt richting een verlaging van 0,50% begon te leunen.

Opvallend genoeg is er weinig macro-economische data aan te wijzen die schreeuwt om een stevige renteverlaging. De Amerikaanse economie is afgekoeld, maar doet het nog altijd prima.

Waarom kiest de Federal Reserve dan toch voor die zwaardere renteverlaging?

“Ik heb de macro-visie dat Jerome Powell (voorzitter Federal Reserve) en Janet Yellen (minister van financiën) de financiële markten willen opblazen (in de positieve zin van het woord) om Kamala Harris te helpen de verkiezingen te winnen”, aldus Arthur Hayes.

Volgens de oprichter van BitMEX kan dit besluit echter significante gevolgen hebben voor de traditionele financiële markt en de cryptomarkten, maar op de lange termij ook voor de inflatie en economische stabiliteit.

Zorgen over inflatie en de economie

Om dat verder te onderbouwen wijst Hayes naar de discrepantie tussen de renteverlaging en de huidige economische indicatoren, die ons juist vertellen dat de Amerikaanse economie sterk is en de werkloosheid historisch gezien behoorlijk laag is.

Hij maakt zich zorgen over de enorme begrotingstekorten van de Amerikaanse overheid, die het nu nog goedkoper kan financieren dan verwacht.

“Ik ben ervan overtuigd dat ze de markten proberen te stimuleren, zodat mensen zich rijker voelen als ze naar het stemhokje gaan in november. Maar daarna zal de inflatie weer opspelen”, aldus Hayes.

Wat de cryptomarkten betreft moeten we volgens Hayes wachten op vrijdagavond, op het moment dat de traditionele financiële markten sluiten in Amerika. “Vervolgens gaat crypto omhoog of omlaag in het weekend”, zo vertelt Hayes.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Regulatie nieuws

Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Fed verlaagt rente onverwacht met 0,50%: Positieve reactie op beurzen en cryptomarkt
Peter Schiff waarschuwt voor gevolgen van aanstaande Amerikaanse renteverlagingen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins