faillissement
Bitcoin

Arthur Hayes voorspelt daling van Bitcoin koers naar $50.000

Arthur Hayes, mede-oprichter van BitMEX, verwacht dat de Bitcoin koers op korte termijn zijwaarts zal bewegen of zelfs verder kan dalen. Hij denkt dat een stijging pas later weer mogelijk is.

Hoewel hij eerder voorspelde dat de bullmarkt voor Bitcoin in september zou beginnen, geeft hij nu toe dat deze voorspelling onjuist was.

Eind september kan de BTC koers weer stijgen

Toch blijft Hayes optimistisch en ziet hij zijn bearish houding als slechts tijdelijk. In een recente update schrijft hij: “Mijn voorspelling is veranderd, maar dit heeft geen invloed op mijn langetermijnvisie. Ik ben nog steeds zeer bullish.” Dit verklaarde hij in zijn meest recente blogpost.

Hayes heeft zijn optimistische verwachtingen met een paar weken uitgesteld, in afwachting van noodmaatregelen van de Federal Reserve en het Amerikaanse Ministerie van Financiën om liquiditeit in de markt te brengen. Hij verwacht dat deze liquiditeit waarschijnlijk afkomstig zal zijn van het Treasury General Account en mogelijk van een hernieuwde kwantitatieve versoepeling om de stabiliteit op de staatsobligatiemarkt te waarborgen.

“Ik verwacht dat de interventie eind september zal beginnen,” zei hij. “Tot die tijd zal Bitcoin in het beste geval rond de huidige niveaus blijven bewegen en in het slechtste geval langzaam dalen richting $50.000.”

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Nederlands grootste crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bitcoin bereikt opnieuw $60.000: ‘Deze keer is het anders,’ zegt analist
Bitcoin koers op weg naar $100.000 in 2025, voorspelt Steven Lubka
Bitcoin naar $70.000 volgens Nicholas Merten; Altcoins kunnen profiteren
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt