Bitcoin groen, BItcoin stijgt
Bitcoin

Arthurt Hayes: “De Bitcoin koers is uitgebodemd”

Arthur Hayes schrijft regelmatig interessante blogs over de industrie en ditmaal is de voormalig CEO en oprichter van BitMEX van mening dat Bitcoin uitgebodemd is. De meeste mensen die in 2021 teveel risico namen en daardoor in financiële problemen kwamen, zijn volgens Hayes nu door hun Bitcoin-voorraden heen.

Gecentraliseerde leenplatforms

Hayes legt uit dat de gecentraliseerde leenplatforms die de afgelopen maanden in de problemen kwamen als eerste hun Bitcoin verkopen om het hoofd boven water te houden. “Als je naar de balans van deze helden kijkt, dan staat er geen Bitcoin op. Dit komt omdat ze hun Bitcoin moesten verkopen, omdat ze failliet gingen”, aldus Hayes.

In een blogpost van 10 december zei Hayes praktisch hetzelfde. Tijdens een zogenaamde liquiditeitscrunch, vonden er gigantische Bitcoin-transacties plaats op de beurzen van zowel gecentraliseerde leenplatforms als hedgefondsen om een faillissement te voorkomen.

“Ik kan niet bewijzen dat alle Bitcoin die deze gecentraliseerde spelers hadden verkocht zijn tijdens de crashes, maar het lijkt erop dat ze alle liquide crypto die ze hadden probeerden te verkopen voordat ze failliet gingen”, zo gaat Hayes verder. “Ik blijf vasthouden totdat de geldprinter nog een keer brrrr zegt”, zo roept Hayes in de bovenstaande tweet.

Herstel in 2023?

Op het moment van schrijven zit de markt nog altijd in een diepe, koude en donkere winter. Het omvallen van FTX is nu ongeveer een maand geleden en zit nog vers in het geheugen van de markt. Maar Hayes gelooft dat de ellende niet lang meer duurt en dat de markt er in 2023 weleens heel anders uit kan zien.

“Ik geloof dat de markt voor Amerikaanse staatsobligaties in 2023 van de baan gaat door de renteverhogingen van de Federal Reserve. Op dat punt verwacht ik dat de Federal Reserve de printers weer aanzet en dan… boom shaka-laka, dan schieten Bitcoin en andere risico-assets weer omhoog”, zo gaat de flamboyante ondernemer verder.

Uiteindelijk is het natuurlijk allemaal afwachten en zit Hayes er ook zeker weleens naast. In ieder geval op de korte termijn is het lastig om te voorspellen wat de toekomst in petto heeft. Op de lange termijn is Hayes vaak behoorlijk accuraat met zijn voorspellingen.

Bitcoin nieuws

Bitcoin herwint dominantie terwijl interesse in Runes sterk afneemt
Peter Brandt geeft grote waarschuwing over Bitcoin koers
Bitcoin ETF’s zien instromen kelderen, maar positieve reeks blijft intact
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers