BTC ATM
Bitcoin

Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten

Australië heeft een belangrijke stap gezet in de wereld van cryptocurrency door de installatie van 1.000 actieve Bitcoin-geldautomaten, waarmee het land zich positioneert als het derde grootste knooppunt wereldwijd voor dergelijke apparaten.

Volgens recente gegevens heeft Australië sinds 24 april een netwerk van 1.002 Bitcoin-geldautomaten, wat neerkomt op 2,7% van het totale aantal wereldwijd.

VS en Canada zijn nog steeds de voorlopers

De Verenigde Staten en Canada waren de voorlopers met respectievelijk 31.170 en 2.918 ATM-machines. Historisch gezien was de Australische markt inactief op het gebied van crypto-geldautomaten, maar sinds eind 2022 is er een significante groei zichtbaar, voornamelijk door de betrokkenheid van private bedrijven.

In april 2023 heeft Australië Azië overtroffen in het aantal Bitcoin-geldautomaten, ondanks de aanwezigheid van grote economieën zoals China, Japan, Singapore en India in dit continent. Met het huidige tempo van installaties lijkt Australië ook snel op weg om Europa te overtreffen, dat momenteel 4,3% van de wereldwijde markt vertegenwoordigt met 1.617 crypto-atm-machines.

Positief nieuws van hackfront

Naast de positieve ontwikkelingen is er echter ook nieuws van het hackfront. Een hackersgroep genaamd CiberInteligenciaSV heeft onlangs de broncode van de Chivo Bitcoin-wallet van El Salvador gelekt. Deze wallet wordt beheerd door de overheid en werd eerder gehackt, waarbij gevoelige informatie openbaar werd gemaakt. Het lokale cyberbeveiligingsinitiatief VenariX heeft de gemeenschap gewaarschuwd voor het lek via het sociale platform X en verwees naar het Telegram-kanaal van CiberInteligenciaSV, dat de release van de broncode aankondigde.

Deze gebeurtenissen benadrukken zowel de snelle acceptatie van digitale valuta in Australië als de voortdurende risico’s die cyberveiligheid met zich meebrengt in de evoluerende crypto-ruimte.

Bitcoin nieuws

Mysterieuze crypto investeerder ‘Mr. 100’ koopt opnieuw voor miljoenen aan Bitcoin
Beslissend moment: Cruciale uren aangebroken voor Bitcoin
Bitcoin koers schiet omhoog na publicatie Amerikaanse werkloosheidscijfers
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC