Gamer Twitch
Blockchain

Axie Infinity-maker gaat in samenwerking met CyberKongz nieuwe game ontwikkelen

Sky Mavis, het bedrijf verantwoordelijk voor de bekende Play-to-Earn (P2E) blockchain-game Axie Infinity, heeft een samenwerking aangekondigd met CyberKongz, een Non-Fungible Token (NFT)-collectie gebaseerd op Ethereum (ETH).

Het doel van deze samenwerking is om een uitgebreid gaming-ecosysteem te ontwikkelen op de Ronin-blockchain.

Nog weinig details bekend

Sky Mavis heeft een veelbelovende aankondiging gedaan over de creatie van een nieuwe game. Alhoewel er nog weinig details zijn vrijgegeven over deze aanstaande game-ontwikkeling, heeft Kathleen Osgood, het hoofd bedrijfsontwikkeling bij Sky Mavis, verklaard dat de nieuwe game interoperabel zal zijn door integratie met de bestaande Axie Infinity-ervaringen.

Naast de nieuwe game heeft de aankondiging ook benadrukt dat CyberKongz’s Play & Kollect-game, een blockchain-game gebaseerd op Polygon, waarin soulbound tokens zijn geïntegreerd en spelers NFT’s kunnen gaan verzamelen, zal migreren naar de Ronin-blockchain.

Deze overstap naar de Ronin-blockchain zal CyberKongz in staat stellen zijn gebruikersbestand uit te breiden door toegang te krijgen tot de bloeiende gamingcommunity van Ronin.

Axie Infinity’s enorme populariteit

In 2021 vergaarde Axie Infinity enorme populariteit vanwege de baanbrekende introductie van het ‘Play-to-Earn’-paradigma in gaming. Dit vernieuwende concept stelde spelers in staat om crypto-tokens te verdienen door simpelweg het spel te spelen. Als gevolg hiervan bleef Axie Infinity het topproject wat betreft verkoopvolume, volgens gegevens van de NFT-datatracker CryptoSlam.

Aan de andere kant maakte CryptoKongz ook in 2021 grote krantenkoppen vanwege een opmerkelijke gebeurtenis. Tijdens een muntevenement brandde CryptoKongz in slechts 5 uur tijd $4 miljoen aan Ethereum, wat voor veel aandacht en discussie zorgde.

In vergelijking met de NFT-rage in 2021 lijkt de interesse in blockchain-gaming de laatste tijd wat afgenomen te zijn. Sommige op crypto gebaseerde games, zoals Neopets, zijn zelfs overgestapt naar een niet-crypto-benadering.

Play-to-Earn-model heeft werk nodig

Aleksander Larsen, mede-oprichter van Sky Mavis, gaf eerder dit jaar aan dat het Play-to-Earn-model “niet goed werkt in de huidige staat.” Hij benadrukte dat games in de eerste plaats leuk moeten zijn en een solide economische basis moeten hebben waardoor spelers kunnen verdienen.

Desondanks blijft Kathleen Osgood optimistisch over de toekomst van blockchain-gaming. Ze gelooft dat de heropleving van de blockchain-gamingruimte zal worden aangedreven door een game of ervaring die “echt begrijpt wat de onderliggende motivaties zijn die gebruikers naar Web3 trekken.”

Volgens de vertegenwoordiger hebben veel teams binnen de ruimte alleen geprobeerd te kopiëren en plakken wat werkte in Web2. Osgood gelooft echter dat dit niet de katalysator zal zijn voor explosieve groei. Ze legde als slot het volgende uit:

Het potentieel om een enorm publiek aan te trekken ligt in de innovatieve benadering van het gebruik van Web3 als een nieuwe ervaring en tegelijkertijd effectief gebruikers aan te boren die inherent worden aangetrokken door het unieke aanbod.

Blockchain nieuws

Google Cloud introduceert nieuwe Ethereum-service voor ontwikkelaars
1inch lanceert nieuwe functie voor veilige cross-chain swaps met “Fusion+” technologie
Rusland gaat volgend jaar eigen CBDC lanceren
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13