Bitcoin analist
Bitcoin

Balaji Srinivasan verliest $1 miljoen met Bitcoin-weddenschap

Balaji Srinivasan sloot enige tijd geleden een weddenschap af met iemand op Twitter dat de Bitcoin koers binnen 90 dagen op 1 miljoen dollar zou staan. Inmiddels zijn we 45 dagen verder, staat de Bitcoin koers op 28.634 dollar en geeft Srinivasan zich gewonnen.

“Ik heb de weddenschap voor het verstrijken van de deadline afgesloten en doneerde zelfs meer dan ik had hoeven doen”, aldus Srinivasan op Twitter.

Wat was het doel?

Het doel van de weddenschap van Srinivasan was vooral om het grote publiek een signaal te geven. Namelijk dat er iets mis is met de economie en dat de overheid ons daar niets over vertelt. Als voorbeelden geeft hij onder meer de bankencrisis, de Kredietcrisis van 2008, het schuldplafond en het omvallen van de Sovjet-Unie als wereldmacht in een tijdsbestek van twee dagen.

Verder benoemt Srinivasan commercieel vastgoed, de obligatiecrisis en nog veel meer economische ellende. De crux van het verhaal van Srinivasan is dat het economische systeem instabiel is en op ieder moment kan ‘instorten’.

De manier waarop dat gaat gebeuren is volgens Srinivasan duidelijk, via inflatie. Wat we zien is dat overheden steeds meer geld moeten ‘printen’ om de economie overeind te houden. Dat levert steeds meer inflatie op, totdat mensen het vertrouwen in overheidsvaluta compleet verliezen en we hyperinflatie krijgen. Volgens Srinivasan is dat het eindstation.

De weddenschap

Met de weddenschap, waarmee Srinivasan inzette op hyperinflatie en een Bitcoin koers van 1 miljoen dollar binnen 90 dagen, wilde hij dus vooral een signaal geven. De weddenschap werd afgesloten op 17 maart 2023 en sindsdien is de Bitcoin koers wat gestegen, maar van hyperinflatie is op dit moment absoluut nog geen sprake.

De voorwaarden van de weddenschap waren dat James Medlock, de wederpartij, 1 Bitcoin zou kopen. Vervolgens zette Balaji Srinivasan 1 miljoen dollar opzij. In de onderstaande tweet is het overzicht van de weddenschap te zien.

Uiteindelijk is het dus niet gelopen zoals Srinivasan had gehoopt, maar dat had hij ergens al verwacht. Vrijwel niemand gaf een stuiver voor de kansen van Srinivasan. Hij wilde met de weddenschap vooral laten zien dat er iets mis is met het financiële systeem. Daar is hij gezien het aantal reacties wel in geslaagd.

Bitcoin nieuws

Crypto analist voorspelt Bitcoin koers van $803.034
De Bitcoin hashrate daalt – Wat is er aan de hand?
Rentebeleid van Federal Reserve vergroot druk op Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken