China, bank
Regulatie

Bank of China: Platforms moeten retailbetalingsopties in digitale Yuan bieden

Op 3 september heeft Changchun Mu, directeur van het Digital Currency Research Institute van de People’s Bank of China, aangegeven dat te midden van technologische en bedrijfsmodel-upgrades voor de digitale munteenheid van de Chinese centrale bank (CBDC), de digitale Yuan, wallet -aanbieders de integratie van betalingsopties in alle retailomgevingen moeten vergemakkelijken.

Dit nieuws belicht de voortdurende evolutie van de digitale Yuan en de inspanningen om deze in het dagelijks leven van consumenten te integreren.

Recente transformatie van de Digitale Yuan

Tijdens zijn toespraak op de jaarlijkse China International Service Trade Fair benadrukte Mu de recente transformatie van de digitale Yuan, waarbij hij verklaarde dat deze een aanzienlijke evolutie heeft doorgemaakt in termen van organisatievormen en bedrijfsmodellen. Nu is het moment aangebroken voor de betaalinstrumenten om een vergelijkbare upgrade te ondergaan.

Mu richtte zijn aandacht specifiek op commerciële bankierings-apps zoals WeChat en Alipay en herinnerde hen aan hun verplichting om te voldoen aan de geldende regelgeving. Op korte termijn raadde hij deze platforms aan om zich te concentreren op de implementatie van QR-codes voor de digitale yuan van de centrale bank. Op de lange termijn suggereerde hij dat er ruimte is voor verdere ontwikkeling en modernisering van deze betaalinstrumenten.

Geen technische details over integratie verstrekt

Mu bracht ook groothandelsbetalingen ter sprake tijdens zijn betoog. Volgens hem is het niet noodzakelijk om de huidige interbancaire betalings- en afwikkelingssystemen volledig te revolutioneren; in plaats daarvan zou het volstaan om de optie voor CBDC-betalingen te integreren. Alhoewel de toespraak interessante perspectieven bood, werden er geen technische details over deze integratie verstrekt.

Ondertussen blijft China zich inzetten voor de ontwikkeling van een door blockchain ondersteunde, volledig beheerde digitale infrastructuur. In augustus kondigden Chinese overheidsfunctionarissen de lancering aan van een nieuwe gegevensuitwisseling, mogelijk gemaakt door blockchain-technologie. De pas opgerichte Hangzhou Data Exchange zal de uitwisseling van bedrijfsinformatietechnologiegegevens vereenvoudigen door gebruik te maken van gedistribueerde grootboektechnologie.

Regulatie nieuws

Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Fed verlaagt rente onverwacht met 0,50%: Positieve reactie op beurzen en cryptomarkt
Peter Schiff waarschuwt voor gevolgen van aanstaande Amerikaanse renteverlagingen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13