Bank of England
Regulatie

Bank of England wil rente nog lang op hoog niveau houden

Als we de woorden van Bank of England beleidsmaker Megan Greene mogen geloven, dan is haar centrale bank nog lang niet van plan om de rente te verlagen. Volgens de beleidsmaker van de centrale bank zijn de hoge rentes nog redelijk lang nodig om de inflatie onder controle te krijgen.

Greene is vooral bang voor de plakkerige inflatie in de dienstensector, wat betekent dat voor de Bitcoin koers?

Moeten we Greene wel geloven?

Het is nog maar de vraag in hoeverre we Greene moeten geloven. Zij is namelijk één van de weinige beleidsmakers binnen de Bank of England die nog lange tijd voor een streng beleid is.

Tijdens de laatste drie rentevergaderingen stemde Greene voor een verhoging van de rente.

Over haar volgende beslissing in december is ze nog niet helemaal duidelijk. Volgens Greene wordt het namelijk veel moeilijker om de inflatie van 5 naar 2 procent te krijgen, dan de daling van 10 naar 5 procent die ze nu al voor elkaar hebben gekregen.

Inmiddels beginnen de Engelse arbeidsmarkt en de inflatie te verzwakken, maar dat betekent volgens Greene dus niet dat de missie geslaagd is.

Wat betekent dit voor Bitcoin?

In principe is de boodschap van Greene er eentje die we gedurende de afgelopen maanden vaker zagen van centrale bankiers.

Ze roepen allemaal dat de rente nog langer op dit verhoogde niveau moet blijven en dat de strijd tegen de inflatie nog niet gestreden is. Uiteindelijk moet nog maar blijken of ze dat allemaal gaat lukken.

Als er namelijk een recessie zou uitbreken, dan kan het weleens heel snel voorbij zijn met de hoge rentes die centrale banken hanteren.

Vanuit alle hoeken van de wereldeconomie zien we daar steeds meer signalen voor. Wat dacht je bijvoorbeeld van de stevige dalingen van de olieprijzen, terwijl de geopolitieke spanningen en productiedalingen juist voor stijgingen van de oliekoers moeten zorgen?

Alles bij elkaar is deze boodschap en de macro-situatie niet extreem positief te noemen voor Bitcoin.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Regulatie nieuws

Kazachstan blokkeerde in 2023 980 niet-gelicentieerde crypto-exchanges
Binance-oprichter CZ moet in VS blijven tot straf bekend is
El Salvador onthult BTC ‘Vrijheidsvisum’
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers