Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Bank of Russia is tegen particuliere stablecoins

De Bank of Russia, de centrale bank in Rusland, heeft zijn eerste kritiek geuit op het idee om alle stablecoins te ondersteunen. De bank wil liever geen stablecoins ondersteunen van particuliere investeerders.

Creatie Stablecoins door Particulieren

Eerder riep het ministerie van Financiën van Rusland steun uit voor de creatie van stablecoins die gekoppeld zijn aan activa als goud, olie, graan of de roebel. Volgens de directeur van de afdeling financieel beleid in Rusland, Ivan Chebeskov, vond dat dit de ‘juiste weg’ is voor het ontwikkelen van nieuwe technologieën. Hij drong er ook bij particuliere ondernemingen in het land op aan om dit soort financiële instrumenten uit te testen als ze dat nodig vinden.

Hier is de Bank of Russia het niet helemaal mee eens. Zij vinden namelijk dat dergelijke stablecoins voornamelijk worden gekenmerkt door ‘aanzienlijk hogere risico’s. Ook zou er geen garantie zijn dat iedereen (tijdig) wordt terugbetaald en zou ook de prijs van de stablecoin niet echt stabiel zijn.

Digitale Roebel

Wel zag de Bank of Russia iets zitten in de Digitale Roebel. De roebel is momenteel de enige legale betaalmethode in het land. Een digitale versie hiervan zou veel goeds kunnen brengen, zoals alle voordelen die bij digitale betalingen komen kijken.

Naar verluidt speelt het digitale valutaproject van de centrale bank een grote rol in het wantrouwen dat ze hebben ten aanzien van particuliere cryptocurrencies. Het is momenteel nog niet bekend of particuliere stablecoin-projecten in de nabije toekomst verboden zullen worden, verwacht wordt echter van niet.

Stablecoin nieuws

MakerDAO oprichter wil Circle’s USDC laten vallen als dekkingsmunt voor DAI MakerDAO oprichter wil Circle’s USDC laten vallen als dekkingsmunt voor DAI
Ook Tether spreekt steun uit voor Proof-of-Stake versie van Ethereum Ook Tether spreekt steun uit voor Proof-of-Stake versie van Ethereum
Hoeveelheid stablecoins op grote beurzen wijst op bodem cryptomarkt Hoeveelheid stablecoins op grote beurzen wijst op bodem cryptomarkt
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten