Flag of Russia (Rusland)
Altcoin, Blockchain

Bank of Russia onthult logo en commissiekosten van de digitale Roebel

Het officiële logo van het Russische Central Bank Digital Currency (CBDC)-project, dat wordt ontwikkeld door de Bank of Russia (BoR), is recentelijk onthuld.

De Centrale Bank heeft tevens de provisietarieven vrijgegeven, welke pas in 2025 positieve waarden zouden overstijgen.

Visuele identiteit van digitale Roebel is bekend

Op 3 augustus onthulde de Bank of Russia de visuele identiteit van hun digitale valuta, de digitale roebel. Het logo bestaat uit een internationaal symbool voor de roebel binnen een cirkel en is beschikbaar in 4 basiskleurcombinaties: rood en wit, of zwart en wit.

Samen met het logo presenteerde de BoR de tarieven voor diverse transacties met het CBDC. Tot het einde van 2024 zullen alle diensten kosteloos zijn. Echter, vanaf 2025 zullen business-to-business transacties 15 roebel ($0,16) per stuk kosten, terwijl particulieren 0,3% van het totale transactiebedrag zouden betalen bij overboekingen naar commerciële rekeningen en 0,2% bij betalingen voor overheidsdiensten. Het logo is hieronder weergegeven.

Digitale_Roebel

Bank of Russia voornaamste beheerder voor infrastructuur

Op 24 juli heeft de Russische president Vladimir Poetin de wet voor de digitale Roebel ondertekend. De officiële lancering van de CBDC is gepland voor 1 augustus 2023, met aanvang van een pilotfase waarbij 13 lokale banken betrokken zullen zijn.

De Bank of Russia (BoR) zal fungeren als voornaamste beheerder van de digitale Roebelinfrastructuur, die zal dienen als een middel voor betalingen en overboekingen.

De BoR-gouverneur Elvira Nabiullina heeft recent verduidelijkt dat burgers niet verplicht zullen zijn om gebruik te maken van de CBDC; deze zal naast fysieke en digitale Roebels opereren.

Volgens Olga Skorobogatova, adjunct-gouverneur van de BoR, voorziet de toezichthouder geen brede acceptatie van de digitale roebel in Rusland vóór 2025 of wellicht zelfs 2027.

Binnen het land blijven private digitale valuta’s grotendeels ongereguleerd, aangezien Russische wetgevers de introductie van cryptocurrency-regulering blijven uitstellen. In mei 2023 beloofde Anatoly Aksakov, lid van de Staatsdoema, dat er 4 wetsvoorstellen zouden worden aangenomen met betrekking tot cryptomining, belastingen en internationale afwikkeling van crypto.

Blockchain nieuws

Vitalik Buterin ziet waardevolle nieuwe toepassing voor blockchain-technologie
Coolio’s ‘Gangsta’s Paradise’ viert 30-jarig jubileum in de Metaverse
Nicolas Bonta treedt terug uit bestuur van Bitfarms te midden van overnamepoging
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?