Ripple labs, Ripplenet
Ripple

Bank van Engeland Publiceert Document over Gebruiksmogelijkheden van Ripple

In een veelbelovende stap naar financiële vernieuwing heeft de Bank of England, in samenwerking met het Britse Ministerie van Financiën, gisteren een document gepubliceerd over de digitale pond – een concept voor een Britse Centrale Bank Digitale Valuta (CBDC). Niet alleen werd in dit document de mogelijke structuur en de rechtvaardiging voor de introductie van de CBDC uiteengezet, maar het werpt ook licht op de integratie van Ripple’s baanbrekende technologie in deze visie.

Het 116 pagina’s tellende rapport opent de deur naar een gesprek over de toekomst van digitale valuta, en geeft een boeiende blik op de strategieën van een van de werelds meest vooraanstaande financiële instellingen.

Ripple is een Game-Changer op gebied van Grensoverschrijdende Betalingen

In een onlangs verschenen publicatie buigt de Bank van Engeland zich over Ripple’s Interledger Protocol. Ze kijken vooral naar hoe dit protocol kan worden gebruikt om betalingen te regelen die tegelijkertijd plaatsvinden. Deze innovatieve benadering van de bank illustreert een groeiende belangstelling van centrale banken voor de mogelijkheden die blockchain-technologieën bieden.

De publicatie, treffend getiteld “Ripple: Het verkennen van de gesynchroniseerde afwikkeling van betalingen met behulp van het Interledger Protocol”, toont de intentie van de bank om op de voorgrond van financiële technologische vooruitgang te blijven.

De BOE gelooft dat Ripple’s protocol, met zijn mogelijkheid om gesynchroniseerde transacties over diverse grootboeken mogelijk te maken, een game-changer kan zijn in de wereld van grensoverschrijdende betalingen. Het protocol heeft de potentie om een reeks betalingsnetwerken te verbinden, inclusief diegene die momenteel door banken en digitale activa worden gebruikt.

Ripple’s protocol streeft ernaar een betaalecosysteem te creëren dat zowel snel als efficiënt is. Volgens het artikel zijn de resultaten van het samenvoegen van Ripple’s protocol met de RTGS-systemen van de Bank van Engeland bijzonder veelbelovend.

Deze integratie betekent een revolutie in transactieverwerking – transacties kunnen nu sneller en efficiënter worden uitgevoerd dan ooit tevoren, wat een aanzienlijke verbetering betekent ten opzichte van traditionele betaalmethoden.

Steeds meer banken geïnteresseerd in Ripple’s technologie

Een groeiend aantal banken wereldwijd toont interesse in de technologie van Ripple. Onder hen zijn grote spelers zoals Santander, Standard Chartered en American Express. Deze interesse wordt aangewakkerd door de potentie van Ripple’s technologie om betalingssystemen te revolutioneren.

Door het gebruik van het Interledger Protocol van Ripple kunnen banken transacties met elkaar synchroniseren over verschillende grootboeken. Dit betekent dat grensoverschrijdende betalingen sneller, goedkoper en efficiënter kunnen worden afgehandeld. Het elimineert de noodzaak voor tussenpersonen en vermindert de verwerkingstijd van dagen naar seconden, waardoor de kosten aanzienlijk worden verlaagd.

Bovendien biedt het een hogere mate van transparantie en veiligheid. Dit potentieel om zowel operationele efficiëntie als klanttevredenheid te verbeteren, maakt Ripple’s technologie zeer aantrekkelijk voor banken die streven naar innovatie en verbetering van hun diensten.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ripple (XRP) of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Ripple-medeoprichter steunt campagne Kamala Harris
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Deskundige voorspelt: Zo kan de XRP koers de magische grens van $100 bereiken
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?