Altcoin,, Trending

Basic Attention Token gebruiken voor Twitter-fooi? Vanaf nu kan het

Internetbrowser Brave, die nog steeds in populariteit wint, heeft een nieuwe functie toegevoegd in zijn beta-versie. Met deze functie kunnen gebruikers nu Twitter-gebruikers een fooi geven. Deze wordt vervolgens uitbetaald in de Basic Attention Token (BAT).


Blokkeren van advertenties

Oorspronkelijk is de internetbrowser Brave ontwikkeld door een mede-oprichter van Mozilla Firefox. Het oorspronkelijke idee achter Brave was om advertenties automatisch te blokkeren, zonder dat hier een aparte plugin voor nodig is. De browser is echter al enige tijd verder en heeft een aantal mooie updates mogen zien. Één van deze updates is de Basic Attention Token met ingebouwd reward-systeem. Wanneer gebruikers reclames bekijken, ontvangen zij hier als beloning een klein gedeelte BAT voor.

De intentie van het bedrijf is om een rechtvaardiger winstdistributiemodel te creëren tussen zowel de gebruikers, content creators en adverteerders.


Vieren van lancering

Om de lancering te vieren, stuurt Brave in totaal 100.000 BAT naar iedere Brave-desktopgebruiker die geen Brave-advertenties kan ontvangen. Na Twitter, is Reddit, Vimeo en GitHub aan de beurt, aldus het bedrijf.

YouTube en Twitch-gebruikers kunnen al langere tijd fooi geven via Brave zijn browser. Wil jij Twitter-gebruikers een fooi geven? Dit kan door op het pictogram te klikken naast de al bekende Twitter-functies Retweet en Favorite.