amerika
Bitcoin

Bedenker van de Cash App vermoord in San Francisco

Bob Lee, de voormalig Chief Technology Officer van Square en de bedenker van de Cash App is overleden nadat hij werd neergestoken in San Fransisco op dinsdag 4 april. Vanuit de tech-gemeenschap reageert men vol afschuw op het bericht. “Hij was een vrijgevig mens die het niet verdiende om vermoord te worden”, aldus Bill Barhydt, de CEO van Abra.

Jack Dorsey reageert

Ook Jack Dorsey, de huidige CEO van Block (voormalig Square), reageerde op de berichtgeving. Hij deed dat via Nostr, een decentraal alternatief voor Twitter. “Het is echt. Ik krijg belletjes. Het breekt mijn hart”, aldus Dorsey.

Volgens Dorsey was Bob Lee essentieel voor Square en Cash App in zijn tijd bij het bedrijf. Het lijkt er vooralsnog op dat het een willekeurige aanval op de tech-ondernemer was.

Voormalig UFC-vechter Jake Shields liet op 5 april weten dat Bob Lee een “goede vriend” van hem was en dat hij werd aangevallen in een van de “goede” buurten in San Francisco.

Criminaliteit in Amerika

We horen echter steeds vaker dit soort verhalen over criminaliteit in de Verenigde Staten, die niet heel veelbelovend zijn. Het verschil tussen arm en rijk neemt in Amerika dusdanig toe, dat je steeds meer van dit soort ellende krijgt.

De kans is aanwezig dat Bob Lee gewoon door een willekeurig persoon werd overvallen en dat dit hem fataal is geworden. Voor je gevoel hoort dat niet bij een land als Amerika, maar het is wel de realiteit.

Zeker in San Francisco schijnt dit steeds vaker te gebeuren, met name als je in de verkeerde buurten komt. Nu werd Bob Lee dus zelfs aangevallen in een “goed” deel van de stad.

Bitcoin nieuws

El Salvador behaalt winst op cumulatieve Bitcoin-investeringen
Goudprijs bereikt nieuw hoogtepunt terwijl Bitcoin $41.000 doorbreekt
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Ripple op weg naar grote doorbraak met mogelijke integratie van Mastercard