Solana, SOL
Solana

Bekende investeerder verkoopt al zijn Ethereum in ruil voor Solana

Solana (SOL) wordt al tijden beschouwd als een geduchte concurrent van Ethereum (ETH). Volgens de bekende Amerikaanse ondernemer en investeerder Anthony Pompliano heeft Solana zelfs veel meer potentie dan Ether. Daarom heeft hij besloten al zijn ETH-bezit te verkopen en te investeren in SOL.

De potentie van Solana

Pompliano maakte deze beslissing bekend in een recente podcast. Hij gaf aan zijn ETH te verkopen vanwege recente ontwikkelingen en zijn vertrouwen in de toekomstige prestaties van Solana.

Volgens de investeerder begint er al een verschuiving plaats te vinden. Op 15 mei 2024 overtrof Solana voor het eerst Ethereum in winstgevendheid. Solana genereerde meer dan $2 miljoen aan economische waarde, wat meer was dan Ethereum na de lancering van Ethereum Improvement Proposal (EIP) 4844.

Focus op eenvoud

Het grootste voordeel van Solana ten opzichte van zijn concurrenten is de eenvoud. Anatoly Yakovenko, de oprichter van Solana, ziet de complexiteit van Ethereum als een uitdaging die Solana wil oplossen.

Yakovenko wil “dingen bouwen waarvan ik weet dat ze gaan werken” en richt zich daarbij op het creëren van de snelste blockchain ter wereld. Terwijl Ethereum probeert te schalen met layer-2 (L2) oplossingen, kiest Solana voor een geïntegreerde aanpak. Hoewel dit ten koste gaat van decentralisatie, biedt het gebruikers de beste ervaring.

Verschillende meningen over de toekomst van Solana

Hoewel Pompliano optimistisch is over de prestaties van Solana, is crypto-analist Gert van Lagen een stuk voorzichtiger. Hij verwacht dat de prijs van Solana nog scherp kan dalen tot $13, wat een daling van meer dan 90% zou betekenen.

Van Lagen baseert zijn voorspelling op de Elliott Wave-theorie, die markttrends voorspelt door patronen in prijsbewegingen te analyseren. Volgens deze theorie markeerde 2021 het einde van een opwaartse trend, gevolgd door een bearmarkt.

Van Lagen verwacht dat de C-golf in 2024 zal plaatsvinden, wat het einde van de neerwaartse cyclus zou betekenen. Ook Credible Crypto is bearish en verwacht na een stijging tot $230 een correctie onder $100.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Solana nieuws

Bekende investeerder voorspelt: Solana koers van 2000 dollar in 2025
Solana meldt gigantische omzetstijging in Q2: Kan Q3 de groei voortzetten?
Expert schat kansen op een Solana ETF laag in
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen