Crypto analist
Bitcoin

Belangrijk koersniveau: Waarom Bitcoin boven $60.000 móet komen volgens experts

Volgens de Nederlandse crypto-analist Daan Crypto is het cruciaal dat Bitcoin (BTC) boven de $60.000 stijgt om een positieve trendomslag te maken. In een recente post op X benadrukte hij dat dit niveau essentieel is voor de hervatting van de bullish trend.

Hij wijst erop dat Bitcoin zich momenteel in de “donkergroene” zone van de Rainbow Chart bevindt, wat duidt op een belangrijke, maar kwetsbare positie. Maar wat vertelt deze chart precies over de toekomst van Bitcoin?

De Bitcoin Rainbow chart: Een cruciaal hulpmiddel

Daan Crypto waarschuwt dat een daling van Bitcoin onder de $51.000 wel eens een perfecte koopmogelijkheid zou kunnen zijn. Op dat moment zou de koers in de “blauwe” zone van de Rainbow Chart terechtkomen, wat historisch gezien een gunstige zone is voor langetermijninvesteringen.

Sinds Bitcoin zijn nieuwe all-time high (ATH) van $73.000 bereikte in maart van dit jaar, is de prijs stabiel gebleven. Dit heeft bij sommige analisten vragen opgeroepen over het mogelijke einde van de bullmarkt en het begin van een bearmarkt. Daan Crypto blijft echter optimistisch. Hij gelooft dat deze cyclus anders is dan de vorige en wijst erop dat Bitcoin in maart een All Time High bereikte – iets wat nooit eerder voor een halving gebeurde.

Bij de vorige bullrun bereikte Bitcoin de “oranje” zone van de Rainbow Chart. Mocht dit opnieuw gebeuren, dan zou de prijs boven de magische grens van $100.000 kunnen uitkomen.

Reden tot optimisme

Arthur Hayes, medeoprichter van de BitMEX crypto-exchange, deelt de optimistische visie over Bitcoin. Hij verwacht dat er meer liquiditeit naar Bitcoin zal stromen, wat de koers verder kan laten stijgen. Deze verwachting is gebaseerd op macro-economische factoren, zoals recente uitspraken van Janet Yellen, de Amerikaanse minister van Financiën. Volgens Yellen lijkt de Amerikaanse economie op weg naar een “soft landing,” ondanks tegenvallende werkgelegenheidscijfers. Dit zou betekenen dat zorgen over een recessie in de VS mogelijk ongegrond zijn.

Wil je profiteren van de marktbewegingen?

Met de opwaartse potentie van Bitcoin en andere cryptomunten, is dit wellicht het juiste moment om in te stappen. Overweeg om te handelen op Kraken, een van de veiligste en meest betrouwbare crypto-beurzen ter wereld. Maak binnen enkele minuten een account aan en begin vandaag nog met het verkennen van de cryptomarkt!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers schiet omhoog naar $62.000 na renteverlaging Federal Reserve
Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’