Cardano (ADA) editorial. Illustrative photo for news about Carda
Cardano

Belangrijke vooruitgang bij Cardano versterkt marktoptimisme

Cardano (ADA) heeft de afgelopen 7 dagen goed gepresteerd. Een factor die lijkt bij te dragen aan deze stijging is een toename in het aantal grote transacties, specifiek die boven de $100.000. Daarnaast is er een groeiende interesse in de projecten op het Cardano-platform, waarbij de gedecentraliseerde finance (DeFi) applicaties bijzonder populair zijn.

Opvallende toename in grote transacties

Gedurende de Epochs 450, 451 en 452 – een periode die gekenmerkt wordt door bepaalde netwerkactiviteiten – was er een opmerkelijke toename in het transactievolume op het Cardano-netwerk. Vooral de significante stijging van grote transacties, voornamelijk die boven de $100.000, duidt op een verhoogde betrokkenheid van institutionele beleggers, ook bekend als ‘whales’. Deze groep kan voor meer stabiliteit en liquiditeit in het netwerk zorgen, wat op zijn beurt het vertrouwen van kleinere beleggers en gebruikers kan verhogen

Cardano ontwikkelaars blijven innoveren

Het ecosysteem van Cardano bevindt zich in een bloeiperiode, met ongeveer 150 projecten die reeds zijn gelanceerd op het platform. Daarnaast zijn er nog eens 1.304 projecten in ontwikkeling binnen het netwerk. De diversiteit van deze projecten benadrukt dat Cardano een veelheid aan toepassingen en use-cases ondersteunt, waardoor het platform steeds aantrekkelijker wordt voor een breder spectrum aan ontwikkelaars en gebruikers.

Verder zijn de ontwikkelaars van Cardano actief bezig met het implementeren van schaalbaarheidsoplossingen, het verbeteren van de efficiëntie van de nodes, en het versterken van de backend infrastructuur. Deze inspanningen zijn gericht op het verder verhogen van de prestaties en betrouwbaarheid van het netwerk, wat bijdraagt aan het groeiende vertrouwen en de adoptie van het platform.

DeFi opleving

Er is meer goed nieuws. De DeFi-sector binnen Cardano heeft de afgelopen maanden een aanzienlijke heropleving meegemaakt. Dit wordt duidelijk aangetoond door de groei van de total value locked (TVL), de totale waarde van alle cryptovaluta die vastgelegd zijn in DeFi-protocollen op het platform. De TVL is in een jaar tijd met meer dan 50% gestegen en bereikte een piek van $340 miljoen.

Een stijgende TVL is een sterke indicator van toenemend vertrouwen van investeerders en gebruikers in de veiligheid, stabiliteit en het groeipotentieel van het DeFi-ecosysteem op Cardano. Deze positieve trend onderstreept de groeiende aantrekkelijkheid van Cardano als een belangrijk platform voor DeFi-activiteiten.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Cardano nieuws

Kan Cardano (ADA) 1 dollar worden? 
Gaat Cardano binnenkort 75% stijgen?
Cardano-oprichter: “We hebben alle troeven in handen”
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?