Bitcoin crash
Bitcoin

Belangrijkste reden achter de Bitcoin Crash

De cryptomarkt ervaart momenteel een opmerkelijke koersval. In slechts 24 uur tijd heeft de koers van Bitcoin een aanzienlijke daling van bijna 5% doorgemaakt. Deze scherpe daling heeft de marktkapitalisatie van Bitcoin verlaagd naar $760 miljard, terwijl het 24-uurs handelsvolume indrukwekkend hoog blijft met $31 miljard.

Wat ligt ten grondslag aan deze plotselinge daling? In dit artikel duiken we dieper in de oorzaken van deze koersdaling. We zullen de huidige marktomstandigheden analyseren en uitleggen wat deze beweging mogelijk heeft veroorzaakt.

Waarom daalt de Bitcoin koers?

De recente daling van de Bitcoin koers is voornamelijk te wijten aan significante uitstromen uit Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s), met als voornaamste voorbeeld de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Gisteren ondervond GBTC een uitzonderlijke uitstroom van $640 miljoen binnen één dag, wat de grootste uitstroom is die het fonds ooit heeft meegemaakt. In totaal heeft Grayscale al een uitstroom van bijna 67 duizend Bitcoin moeten noteren.

Experts zoals analist James Seyffart en financieel analist Holger Zschaepitz, hebben geconstateerd dat deze uitstroom samengaat met een verminderde interesse in Bitcoin ETF’s. Daarnaast wijzen ze op een dalende correlatie tussen Bitcoin en technologieaandelen.

Koersval biedt ook kansen

Hoewel sommige marktanalisten, zoals Peter Schiff en Jim Cramer, een bearish sentiment uiten ten aanzien van Bitcoin, blijft de crypto-gemeenschap overwegend positief gestemd over de toekomstige mogelijkheden van Bitcoin.

Hoewel de cryptomarkt momenteel met enkele uitdagingen kampt, opent dit scenario ook deuren naar unieke kansen voor zowel beleggers als liefhebbers van cryptocurrencies. Deze fase in de cryptomarkt is ideaal voor een hernieuwde evaluatie en biedt investeerders de kans om voordeel te halen uit de gedaalde koersen. Het is een uitgelezen moment om strategisch te investeren, met het oog op lange termijn groei en mogelijke winstgevende kansen die deze volatiele markt kan bieden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Worden Bitcoin ETF’s via Hongkong toegankelijk voor Chinese beleggers?
Slapend Bitcoin-adres uit Satoshi-tijdperk plotseling geactiveerd na tien jaar rust
Populaire crypto analist ziet ‘fantastische setup’ voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC