Bitcoin koers crash
Bitcoin

Benjamin Cowen voorspelt 32% daling van Bitcoin: BTC-koers kan zakken naar $42.000

De bekende crypto-analist en YouTuber Benjamin Cowen heeft op zijn YouTube-kanaal een bearish prijsvoorspelling voor Bitcoin (BTC) gedeeld. De analist vertelde zijn meer dan 800.000 abonnees dat de BTC-koers in de komende maanden met maar liefst 32% kan dalen. Dit zou de prijs van de grootste cryptocurrency naar $42.000 brengen.

Huidige marktontwikkelingen

Op het moment van schrijven herstelt de bitcoinprijs licht van de recente daling. In de laatste 24 uur is de munt met 1,5% gestegen tot een huidig niveau van $62.245. Ondanks deze recente stijging handelt de BTC-koers nog steeds bijna $4.000 lager dan het prijsniveau van $66.000 dat op 27 september werd bereikt.

De daling van de afgelopen week wordt vooral aangedreven door de toenemende geopolitieke spanningen tussen Israël en Iran. Angst voor verdere escalatie zorgt ervoor dat beleggers hun investeringen uit risicovolle activa, zoals BTC, terugtrekken.

Technische analyse van de BTC-koers

De bearish voorspelling van Cowen is gebaseerd op een technische analyse van de BTC-koers. Hij benadrukt dat de munt zich momenteel in een neerwaartse trendlijn bevindt en dat de prijs een cruciaal punt heeft bereikt. Rond het niveau van $62.000 ligt een belangrijke weerstandslijn, zoals weergegeven in onderstaande figuur.

Als de BTC-prijs er niet in slaagt om deze weerstand te doorbreken, zou de koers verder kunnen dalen tot aan de onderste trendlijn.

Prijsanalyse van Benjamin Cowen

In zijn YouTube-video voorspelt Cowen dat de bodem van de bitcoin-prijs waarschijnlijk in december zal liggen, waarbij de koers naar ongeveer $42.000 zou kunnen dalen. Dit niveau komt volgens Cowen overeen met de positie van het 100-daagse voortschrijdend gemiddelde, dat in december een belangrijke ondersteuning zou kunnen vormen voor de munt.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

BlackRock ziet Bitcoin als wereldwijd monetair alternatief
Standard Chartered: Bitcoin koers onder $60.000 biedt geweldige koopkans
Analist: Bitcoin koers op weg naar all-time high bij doorbraak van cruciale weerstand
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales
Rusland en BRICS werken aan een onafhankelijk betaalsysteem