amerika
Bitcoin

Beroemde econoom claimt dat sterke economie slecht nieuws is voor Amerikaanse centrale bank

De beroemde econoom Nouriel “Dr. Doom” Roubini verbaast zich erover dat de Amerikaanse economie solide blijft draaien, ondanks de agressieve renteverhogingen van de Amerikaanse centrale bank. Terwijl andere economieën nu richting een recessie gaan, is daar in Amerika nog geen sprake van. Volgens Roubini is dat een probleem voor de Amerikaanse centrale bank.

Probleem voor Amerikaanse centrale bank

“Het is verrassend dat, gegeven de hoeveelheid economische verkrapping die we zien, sommige economieën overeind blijven. Maar de meest weerbare economie is die van de Verenigde Staten.

De Eurozone gaat richting een oppervlakkige recessie, terwijl China een structureel probleem is. […] Amerika is echt de ster van de show op dit moment”, aldus Roubini.

Voor de Amerikaanse centrale bank is dat minder leuk, omdat een groeiende economie betekent dat er opwaartse druk op de inflatie blijft en dat de rente mogelijk nog verder omhoog moet.

Ook voor de Bitcoin koers is dat in principe geen goed nieuws.

Wat betekent dat voor Bitcoin?

De hogere rente levert nu al een behoorlijke druk op de Bitcoin koers op. Laat staan als de Federal Reserve (Amerikaanse centrale bank) de rente straks tot boven de 6,0 procent moet brengen; dan heb je de poppen waarschijnlijk helemaal aan het dansen.

“Het is mogelijk dat de Amerikaanse centrale bank met nog één of twee renteverhogingen komt. Dat zou een rente van 6 procent op kunnen leveren in Amerika. Hoe meer dat gebeurt, hoe hoger het risico op tenminste een korte en oppervlakkige recessie”, aldus Roubini.

Voor Bitcoin is het te hopen dat de inflatie snel daalt en dat centrale banken de druk van de economie (en de markt) kunnen halen. Een recessie zou slecht nieuws zijn, omdat mensen dan hun banen verliezen en investeringen (en dus Bitcoin) moeten verkopen om het hoofd boven water te houden.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

El Salvador behaalt winst op cumulatieve Bitcoin-investeringen
Goudprijs bereikt nieuw hoogtepunt terwijl Bitcoin $41.000 doorbreekt
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Top 5 cryptomunten met potentieel voor sterke groei in December